Björklöven vinner mot Modo
Publicerad: 2018-11-24

Björklöven besegrar Modo med 2-1 i Damettan Norra

Det var Modo som fick en bra start i matchen med mål redan efter 1.16. Pucken gick in via Margaux Mameris vänstra stolpe. Björklöven hade det mesta av spelet och nyförvärvet Kristina Simnova hade ett par fina lägen att kvittera utan att lyckas. Istället blev det Elin Benn som gjorde Björklövens mål i perioden. I numerärt överläge klev hon in från vänster och hittade nätet högt bakom Modomålvakten. Skotten i perioden 18-4.

I den andra perioden är det lite mer Modo men Björklöven fortsätter skapa vassa chanser. Tyvärr lyckas man inte få pucken i nät och perioden blir mållös. Skotten 16-5.

I tredje perioden har Lina Hedlund först ett friläge i numerärt underläge utan att lyckas göra mål men när chansen dyker igen framför mål gör hon inget misstag. Hon drar målvakten snyggt och kan lägga in den i det öppna målet. Modo pressar på för att kvittera men Björklöven och en storspelande Margaux Mameri kan hålla undan till vinst med 2-1. Skotten i perioden 11-7 och sammanlagt 45-16.