Övertidsförlust
Publicerad: 2022-01-26
Det blev förlust med 3-2 efter förlängning i kvällens bortamatch mot BIK Karlskoga

Ryan Gropp fick matchens första målchans innan Björklöven fick med sig en utvisning och därmed också matchens första powerplay. Den bästa chansen under Björklövens numerära överläge var dock Karlskogas då Kalle Jellvert så när kunde utnyttja en två-mot-ett kontring. När hemmalaget sedan fick chansen att spela powerplay var det istället Gustav Possler som fick ett friläge men Hellgren Smeds i hemmamålet bjöd på en bra räddning.

Ryan Gropp kunde med sju minuter kvar av inledningsperioden sätta ledningsmålet efter att BIK Karlskoga missat i ett uppspel. BIK Karlskoga avslutade perioden bra och man tvingade Joona Voutilainen till en jätteräddning. Axel Ottosson stack emellan och kunde så när utöka Björklövens ledning när han gavs ett öppet skottläge mitt i slottet. Skotten i perioden 12-12.

Tyler Nanne var nära att göra 0-2 redan i andra periodens inledning men i samband med inbrytningen från kanten utvisade hans istället för en målvaktsintereference. Under utvisningen kunde Henrik Björklund prickskjuta 1-1. Lagen fick därefter varsitt läge att spela powerplay utan att få utdelning. Det farligaste läget uppkom precis efter det att Björklöven blivit fulltagligt och Axel Ottosson kom helt fri. Björklöven fick reda ut ytterligare ett boxplay och med sex sekunder kvar av perioden satte Kalle Johansson 1-2 framspelad av Axel Ottosson. Skotten i andra perioden 13-11.

David Lindquist utjämnade redan 30 sekunder in i den tredje perioden. Perioden präglades sedan av mycket puckinnehav för hemmalaget och sylvassa omställningar från Björklöven. Bland annat var Olle Liss helt fri utan att kunna överlista Hellgren Smeds. William Eriksson hade också ett skott från dålig vinkel i ribban. Matchen gick till förlängning. Skotten i tredje perioden 15-5.

Björklöven inledde förlängningen bäst men ett par minuter in i perioden kunde Åke Stakkestad sätta avgörandet. Skotten totalt 41-29.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Nästa match spelas redan på fredag i Winpos Arena då Mora gästar. Pucken släpps klockan 18.00.