Seger med 6-1 inför stor bortaklack
Publicerad: 2019-10-25
Björklöven tog en klar seger när man mötte Mora på bortais på fredagkvällen

Mora bjöds på ett jätteläge direkt i matchinledningen men efter det var det Björklöven som visade prov på effektivitet. Två slarv i Morazonen gav två snabba mål för bortalaget. Först var det William Eriksson som serverade David Lindquist öppet mål och sedan Fredric Andersson som hittade Sebastian Selin. Mora tog omgående en time out.

Mora hade en del puckinnehav under perioden men slarvade betänkligt i egen zon. Med bara sekunder kvar av första perioden kom matchens första utvisning. Björklöven behövde vara fyra sekunder av utvisningen innan Alex Hutchings direktsköt 3-0. Skotten i perioden 5-12.

Hemmalaget skapade tryck i spel fem mot fyra i inledningen av andra perioden. Viktor Amnér prickade stolpen och en reducering var nära. Istället för Moramål i powerplay ställde Björklöven om och en tursam sargstuds gav Kristoffer Söder öppet läge och 4-0 i spel fyra mot fem var ett faktum.

Mora fortsatte även i andra perioden att ha en del puck men Björklöven var sylvasst i sina omställningar. David Lindquist checkade till sig pucken och hittade Pontus Andreasson framför Isak Wallin i Moramålet. 5-0 satt via ett direktskott.

Hemmalaget stack emellan med ett friläge då Viktor Amnér hittade Oskar Svanlund men skottet utanför. Björklöven kunde utöka till 6-0 då Alex Hutchings med en backhandpassning gav Tyler Vesel öppet mål. Skotten i andra perioden 8-15.

Oliver Norgren fick hoppa in i Moramålet till tredje perioden. Han ställdes på prov direkt när Tyler Vesel fick ett öppet läge. I en ganska avslagen tredjeperiod kunde Mora spräcka målnollan genom en backhand från Johan Persson. Skotten i tredje perioden 9-9, totalt 22-36.

För Björklövens del väntar match mot Karlskrona i A3 Arena på söndag. I eftermiddags var det drygt 3600 biljetter sålda till familjedagen på söndag där först damlaget spelar mot Skellefteå och sedan herrlaget mot Karlskrona. Biljetter till matcherna hittar du här.