Inför matchen mot BIK Karlskoga

28 oktober 2015 12:27

Ikväll väntar åter hemmamatch efter den tre matcher långa bortaturnén.


Det är ett något stukat Björklöven som ikväll möter BIK Karlskoga i T3 Center. Sju raka förluster är tuffa fakta och senast var det Västerås som blev för svårt. Ny chans ikväll att bryta den negativa förlusttrenden.

Senast mot Västerås debuterade Björklövens nyförvärv Brock Trotter. Trotter fick speltid både i spel fem mot fem och i powerplay och han fanns med i uppspelet som resulterade i det vackra 2-1 målet.

Kevin Lindskoug fick kapitulera hela fem gånger senast men stod även för en hel del bra räddningar. De fem insläppta målen har gjort att Lindskoug tappat förstaplatsen i målvaktsligan i allsvenskan. Räddningsprocenten visar fortsatt starka 92,97 %.

Statistiken i special teams har försämrats något på senare tid. I powerplay ligger effektiviten på 20 % (14 gjorda mål) och i boxplay är ”uppklarningssiffran” 89,06% (sju insläppta mål).

Lucas Sandström noterades för en assist senast och leder fortsatt den interna poängligan med elva poäng (6+5). Stefan Andersson stod även han för en elegant assist och följer tätt efter på tio poäng (2+8). Sandström är målbäst med sina sex fullträffar. Kim Karlsson är fortsatt effektivast vid tekningar, 60,35 %.

Tränare Jonsson och Åkerblom har meddelat följande laguppställning till kvällens match:

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson - #4 Jonas Emmerdahl

8 Kalle Ekelund - #24 Mike Banwell

# 86 Tommy Wargh

#10 Jesper Thörnberg - #6 Kim Karlsson - #28 Lucas Sandström

#21 Fredrik Hetta – 15 Pär Edblom - #19 William Quist

#7 Brock Trotter - #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

#62 Mats Lavander – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson - #11 Gustav Grundström

#22 Nicklas Johansson

Matchstart klockan 19.00 i T3 Center. Biljetter köper du här

Kan du inte vara på plats i T3 Center idag kan du se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang här.