"Det är en stor ära att få jobba vidare i Björklöven"

12 juni 2017 18:30

I dag blev det klart att matchen mot Västerås i mars blev den sista för Alexander Sundström. Nu skrivs istället första raderna i ett nytt kapitel, som huvudtränare för Björklövens J20-lag.


–Det känns bara bra just nu. Det har väl vuxit fram de senaste åren. Motivationen har börjat tryta och att man börjar känna sig klar och färdig. Mina tankar har alltid varit att försöka vara kvar inom hockeyn och tränardrömmarna har alltid funnits. Det blir en bra och naturlig övergång. Man hamnar där man vill vara - nära ishockeyn. Jag har passionen för sporten och älskar och brinner för det här. Det är det som det handlar om.

Hur ser närmaste framtiden ut för dig i din roll?

– Det är en del arbete med att koordinera inom den nya organisationen. Vi ska sätta oss ned alla inblandade och sätta en plan för arbetet. Jag är ivrig på att sätta igång och träffa spelare och sätta prägel. Jag kommer sedan gå utbildningar parallellt med att jag tränar laget.

Vad kan du ta med från spelarkarriären till karriären som ledare?

– Den hockeymentalitet jag står för. Jag har en gedigen och bred erfarenhet från spel på de flesta nivåer - SHL till division ett. Jag har gått igenom hela juniorstegen från hockeygymnasium till juniorlandslag. Jag har en bred erfarenhet och bra referenspunkter.

Hur känner du kring att vara ”ny på jobbet” och att ge dig ut på ny och lite okänd mark?

– Det är tryggt med en bra plattform med Fagervall och Jesper i A-laget Jag kan även ha farsan som bollplank för vägledning och stöttning.

Har du funderat något kring slussning av juniorer till A-laget. Emil Norberg och Filiph Åström fick ju A-lagskontrakt inför den här säsongen.

– Det är ju helt klart föreningens och min målsättning att få upp juniorer i a-laget. Slussa in så många som möjligt. Även att vi jobbar mer brett och får fler i stan att spela hockey. Viktigt både med spets och bredd.

Hur mycket längtar du till augusti och tror du det kommer finnas någon abstinens att inte få spela själv?

– Jag längar väldigt mycket. Det ska bli jättespännade och göra ett nytt avstamp i livet. Det är ju bekanta miljöer man får röra sig i. Abstinensen finns inte där just nu men den kommer säkert när det blir ispremiär och matcher. Just nu är det mest skönt att slippa slitet och att man ändå slutar när det känns bra i kroppen istället för att man dragit på sig förslitningsskador.

Du fick ju komma hem och avrunda med spel i Björklöven igen förra säsongen. Det måste ha varit en tuff men häftig upplevelse?

– Det var verkligen ett prekärt läge vi hamnat i och det fanns ju kvar ända till slutminuten. Vi ser ju hur det gick för Västerås så en kvalserie är alltid tuff och oviss. Riktigt skönt att vi slapp den, avslutar Alexander Sundström. Björklövens nye J20-tränare.