J18: Lägeskoll med Engström

11 november 2018 10:00

Vi stämde av läget med J18:s huvudtränare Joakim Engström


Hej Joakim. Då har lite drygt halva J18 Elit passerat och ni ligger sexa, strax bakom Timrå och Östersund ovanför "allsvenska-strecket". Hur ser du på er säsong så här långt?

Hej. Jag tycker att vi startat säsongen på ett bra sätt, det är tuffa matcher mot bra motstånd så vi utvecklas hela tiden både som lag men även på individnivå.

Är det några killar du vill framhäva så här drygt halvvägs in i serien?

Det är en väldigt fin grupp att jobba med och det är flera som förtjänar beröm, men jag tycker att Jonatan Strand gjort en resa från att säsongen startade och han visar varje dag att vill utvecklas.

Du har några 03:or med i laget också. Återväxten ser bra ut även i kommande J18-kullar?

03-kullen är väldigt bra och där har ledarna från yngre åren gjort ett väldigt bra jobb och ska ha cred för det. Det är en jämn grupp även om det finns en del killar som sticker ut extra. Vi har bland annat två stycken som är med i j18-truppen men en handfull som fått tränat samt matchats i j18. Så nästa års intag kommer att bli väldigt spännande.

Efter ett litet uppehåll väntar match mot Kramfors i helgen. Hur är läget i laget inför omstarten?

Läget är bra. Vi har lite sjukdomar men de spelare som varit skadade före uppehållet är nu på benen och det är väl sällan alla spelare är hela samtidigt. Stämningen i laget är väldigt god och det är ett härligt tävlingsklimat bland grabbana.

Vad har ni fokuserat träningen på för att komma väl förberedda?

Vi jobbar väldigt mycket med grunder i spelet, Spelet med och utan puck över hela banan. Förra veckan var fokus på tekningar och det är detaljer som blir avgörande i slutändan.

Lycka till fortsättningsvis då Joakim.

Tack tack.