Löven stoppade tabelltrean
Publicerad: 2019-01-25

Det var en riktig batalj när tabelltrean Västerås SK kom på besök under fredagen. Björklöven låg under med 0-1 inför den andra perioden men hemmalaget vände och vann med 3-2 där Mattias Granlund stod två mål

Mycket känslor och heta närkamper blev det när Björklöven och Västerås möttes på A3 Arena. Västerås har seriens bästa Powerplay men det räckte inte mot ett stabilt och het Björklöven som kämpade matchen igenom och gjorde det svårt för gästerna.

Den första perioden var jämn men Västerås inledde matchen bättre och var bäst på att vara på sina chanser och tog ledningen genom Sebastian Benker. Västerås fortsatte att trycka på och var närmare 0-2 vid några tillfällen men Löven klarade sig. Björklöven försökte studsa tillbaka men hade svårt att komma på avslut. Hemmalaget fortsatte trycka på men Västerås bjöd inte på så mycket och första perioden slutade 0-1 till gästerna.

I den andra perioden kom Lövenut lite vassare och tryckte på direkt. Umeå-laget skapade heta lägen och var närmare 1-1 än Västerås var 0-2. Löven fortsatte spela offensivt och fick utdelning när Mattias Granlund kvitterade till 1-1 som serverades av Sebastian Selin och Kristoffer Söder som var Lövens hjälte mot Pantern senast.

Löven var nära 2-1 men den andra perioden slutade 1-1.

I den tredje perioden var Björklöven återigen bättre och försökte vända matchen men Västerås höll undan. Men Löven gav sig inte och vände matchen genom Jacob Peterson. Västerås försökte svara men Mattias Pettersson stod för vassa räddningar. Hemmalaget tryckte på mer och mer och 3-1 var ett faktum när återigen Mattias Granlund gjorde 3-1 för Löven och sitt andra mål för dagen. Gästerna gav sig inte och lyckades reducera till 3-2 men närmare än så kom de inte och matchen slutade 3-2 till Björklöven som vann sin andra match i rad.

Björklöven spelar igen den 30 januari då Almtuna som ligger näst sist står för motståndet.