Inför matchen mot Modo

9 januari 2019 12:00

Bortamatch mot Modo väntar ikväll


Det blev en ny förlust för Björklöven i söndags när man inte lyckades få hål på Henrik Lundberg i BIK Karlskogas mål. 2-0 skrevs slutsiffrorna till. Kvällens motståndare Modo förlorade senast borta mot Oskarshamn med 5-2.

Björklöven ligger inför kvällens match på en niondeplats i tabellen med 46 poäng. Sex poäng skiljer upp till femteplacerade Modo. På bortaplan har Björklöven spelat in 15 poäng på 16 bortamatcher. Modos hemmafacit visar 34 poäng på 16 matcher i Fjällräven Center. Lagen möttes i Umeå i premiären i september. Då avgick Modo med seger med 3-1. Enda målskytt för Björklöven då Fredric Andersson. Det andra mötet lagen emellan gick också av stapeln i Umeå, även vid detta tillfälle var det ”lapp på luckan” i A3 Arena. Emil Lundberg kvitterade till 3-3 i den tredje perioden men Modo drog det längsta strået i straffläggningen där Patrik Karlkvist blev ende målskytt.

Trion Emil Lundberg, Fredric Andersson och Jacob Andersson delar den interna poängligeledningen för Björklöven på 20 poäng. Lundberg tillsammans med Jacob Peterson är målbäst med tio fullträffar. I Modo är det Patrik Karlkvist som är poängbäst med 26 poäng. Karlkvist har också gjort flest mål med 12. Fyra av målen har kommit i powerplay. Powerplay som blivit något av sorgebarn för Modo som endast gjort totalt 16 mål med en effektivitet på knappa 15 %. Björklöven har bara varit marginellt bättre med 19 mål och en effektivitet på dryga 16 %. I boxplay är det fördel Modo som har 22 insläppta mot Björklövens 27. Modo reder ut 78 % av sina utvisningar mot Björklövens 75 %.

I Björklöven börjar skadeläget ljusna och Simon Backman, Simon Åkerström, Oskar Stål-Lyrenäs och Lukas Ericsson har kunnat gå för fullt på träning.

Så här ställer Björklöven upp ikväll:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

4 Jonas Emmerdahl - 26 Jakob Stenqvist

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

5 Hardy Häman Aktell – 7 Alexander Hellström

8 Mikko Pukka

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson –22 Jacob Petersson – 29 Alexander Wiklund

40 Sebastian Selin – 77 David Lindquist – 52 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

10 Emil Norberg

Nedsläpp klockan 19.00. Kan du inte se matchen på plats kan du köpa och se den på Cmore. Köp matchen här så stödjer du Björklöven. Passa också på att köpa biljetter till kommande hemmamatch i A3 Arena. På lördag är det ”Hockeylördag” när Vita Hästen gästar A3 Arena med nedsläpp kl 15.15. Biljetter hittar du som vanligt här.