Björklöven mållöst i Uppsala
Publicerad: 2018-10-10

Det blev förlust med 2-0 när Björklöven mötte Almtuna på bortais ikväll

Det var Almtuna som inledde kvällens match klart bäst. Man skapade redan i inledning flera bra lägen och närmast var Oscar Milton som kom fri mot Oscar Masiello som kunde rädda. Knappa åtta minuter in i första perioden satt hemmalagets ledningsmål då Brynäslånet Alexander Bjurström kunde slå in en egen retur på volley. När Björklöven drabbades av en utvisning för sex utespelare på isen var det dags igen. Oscar Milton revanscherade sig för sitt missade friläge och styrde in 2-0 bakom Masiello.

Chanserna fortsatte under andra halvan av perioden och även om Björklöven hade en del lägen mot Arvid Ljung i hemmamålet var Almtunaledningen ganska ohotad. Skotten i perioden 12-11.

I inledningen av den andra perioden fick Björklöven spela i numerärt överläge då Cody Murphy hakades upp i ett bra läge. Utdelningen uteblev och istället drabbades Björklöven av kvällens andra utvisning för sex utespelare på isen. Inte heller Almtuna lyckades bättra på sin powerplaystatistik och 2-0 stod sig. Cody Murphy åkte sig till ett friläge från vänsterkanten men trots en bra dragning lyckades han inte få pucken över mållinjen.

Björklöven fick två lägen ytterligare att spela fem mot fyra under periodens andra hälft. Det andra numerära överläget i slutet av perioden parkerade men i den offensiva zonen i två minuter men närmare än en bra chans för Emil Lundberg kom man inte. Skotten i andra perioden 8-8.

Även i den tredje periodens inledning fick man spela fem mot fyra då Tony Mårtensson utvisades. Arvid Ljung höll dock fortsatt målet fritt från påhälsning. Björklöven trummade på för en reducering och fick iväg en del skott men det var få som skapade riktiga bekymmer för Almtuna. Trots forceringen och utplockad målvakt lyckades man inte få hål på Ljung i hemmamålet och Almtuna kunde ta trepoängaren. Skotten i tredje perioden 3-14, totalt 23-33.

För Björklöven väntar match i A3 Arena mot serieledande AIK på fredag. Biljetter till matchen köper du här.