Seger efter förlängning
Publicerad: 2018-12-02

Björklöven tog två poäng när man ikväll mötte Vita Hästen

Det var en ganska temposvag och chansfattig förstaperiod som Vita Hästen och Björklöven bjöd på. Jacob Stenqvist fick ett öppet skottläge innan Vita Hästen lite senare prickade ribban bakom Oscar Masiello.

Björklöven fick matchens första chans att spela fem mot fyra men utan att skapa några klara lägen. Istället utvisades David Lindquist under powerplayspelet och det blev spel fyra mot fyra. Jonas Emmerdahl fick ett bra skottläge men skottet räddades. Med knappa minuten kvar av perioden kunde Vita Hästen ta ledningen då Arvid Degerstedt slog in pucken på tennis efter att ett blockat skott gått i en båge över Masiello i Björklövenmålet. Skotten i första perioden 9-6.

Björklöven drabbades av två utvisningar under den första delen av andra perioden och i det andra numerära överläget kunde Vita Hästen utöka sin ledning till 2-0. Victor Lindman direktsköt från blålinjen. Bara 16 sekunder senare kunde Björklöven sätta en viktig reduceringspuck. Emil Lundberg fick tag i en lös puck i slottet och sköt 2-1 vid Kokmans högra stolpe.

Björklöven fick därefter två chanser att spela fem mot fyra men utan att få dit pucken. För andra gången i matchen drog Björklöven på sig en utvisning i spel fem mot fyra. I Vita Hästens powerplayspel var Kristoffer Söder nära att kontra in 2-2 men Viktor Kokman räddade. I den sista sekunden av perioden sköt Fredric Andersson från högerläge strax innanför blå och handledsskottet satt i Kokmans högra kryss. Kvitteringen efter 39.59! Skotten i andra perioden 6-15.

När Vita Hästen fick chansen att spela fem mot fyra knappa åtta minuter in i tredje perioden satt 3-2. Victor Lindman satte pucken från blålinjen och gjorde därmed sitt andra mål i matchen. Björklöven svarade minuten senare då Jacob Petersson och Alexander Wiklund serverade Sebastian Selin som satte 3-3. Lukas Ericsson var nära att stöta in en retur och i slutsekunderna var Christopher Fish nära att avgöra för hemmalaget. Matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 8-8.

Vita Hästen skapade det första läget i förlängningen men utan att kunna utnyttja sin chans. Istället var det Jacob Petersson som på egen hand avgjorde kvällens tillställning. Han plockade upp en retur och vände sig om och snärtade in pucken bakom Kokman i hemmamålet. För tredje gången för säsongen besegrade Björklöven därmed Vita Hästen med 4-3.

Härnäst väntar match mot Södertälje på onsdag i A3 Arena. Biljetter köper du som vanligt här.