Björklöven föll i förlängningen
Publicerad: 2018-12-12

Björklöven hade två raka segrar mot Västerås i bagaget inför onsdagens match men den tredje segern kom inte då man föll till slut med 5-4 i övertid

Björklöven och Västerås stod för en målfest och spännande match när lagen möttes under onsdagskvällen. Björklöven tryckte på redan från start och kunde ha tagit ledningen genom Filip Wiberg som gjorde a-lagsdebut. Men det var hemmalaget som tog ledningen genom Fredrik Hetta. Björklöven fortsatte trycka på och kvitterade tre minuter senare genom August Tornberg. Bortalaget försökte vända matchen men första perioden slutade 1-1 och Björklöven vann skotten med 10-7.

I den andra perioden fortsatte båda lagen att bjuda på en spännande match och mycket mål blev det också. Västerås utökade till 2-1 och gjorde 3-1 ett par minuter senare. Man kunde tro att hemmalaget skulle stänga matchen men Björklöven gav sig inte och reducerade till 3-2 genom återigen August Tornberg och bara några sekunder senare kvitterade bortalaget till 3-3 genom David Lindquist. Skotten i den andra perioden slutar 10-10.

Björklöven började bättre i den sista perioden och vände till 3-4 genom Emil Lundberg när han får tom kasse efter ett fint anfall. Men Västerås lyckades kvittera till 4-4 innan perioden var slut.

I förlängningen lyckades Västerås vinna med 5-4.

I nästa omgång (fredag) gästar Björklöven Almtuna IS.

MATCHFAKTA:
1:a perioden:
1-0 (11.33) Fredrik Hetta (Alexander Lindelöf), 1-1 (14.26) August Tornberg (Fredric Andersson, Sebastian Selin)
2:a perioden:
2-1 (13.01) Johan Skinnars (Mikael Frycklund), 3-1 (15.14) Alexander Lindelöf (Marcus Bergman, Kalle Östman), 3-2 (18.04) August Tornberg (Emil Lundberg, Fredric Andersson), 3-3 (18.55) David Lindquist (Jacob Peterson)
3:e perioden:
3-4 (49:16) Emil Lundberg (David Lindquist, Fredric Andersson), 4-4 (53:35) Mikael Frycklund