Crandall: "De är riktigt högljudda"
Publicerad: 2019-08-05
Justin Crandall inför eftermiddagens ispremiär

Ispremiär väntar i eftermiddag klockan 17.30 och Björklövens nyförvärv Justin Crandall ser såklart framemot den.

-Det känns otroligt kul att det startar imorgon och att man får träffa hela laget. Det är länge tills säsongen startar men det ska bli kul att se vilka slags spelare alla är och vi ska se till att bygga kemi med varandra. Alla har längtat efter att det ska starta igång. Jag hoppas på bra uppslutning från fansen som jag vet är riktigt bra här i Umeå. Det brukar vara mycket fans på ena kortsidan och de är riktigt högljudda och jag hoppas vi kan få igång dem och hela arenan ordentligt under säsongen.

Det var dock inte länge sedan han var på is då han hållit igång hemma i Minneapolis.

-Jag har varit en del på is under sommaren. Jag har bland annat jobbat på ett hockeycamp med ungdomar. Dessutom har vi varit ett gäng på 10 spelare som varit på is en till två gånger i veckan. Det har blivit ungefär 15 ispass under sommaren och det känns skönt att man inte varit ifrån isen alltför lång tid.

Annars ser han framemot en vecka med is och fys där mycket handlar om att anpassa sig till ny utrustning och förbereda sig inför träningsmatcherna veckan därpå.

-Det ska bli skönt att känna på isen och på den nya utrustningen under veckan. Alla jag pratat med tycker precis som jag att vi har ett bra lag och har höga förhoppningar. Varenda en är redo att börja jobba hårt och sen dyker det upp ett par träningsmatcher veckan därefter som man ser framemot också.

Justin Crandall landade i Umeå under torsdagskvällen efter en lång resa och den slutade med lite problem.

-Det var en bra men lång resa och man kommer känna av lite jetlag några dagar och behöva vänja sig vid tidsskillnaden. Jag mötte upp Brian Cooper i Chicago så vi flög tillsammans därefter till Umeå. Resan tog ungefär 22 timmar och jag flög från Minneapolis med stopp i Chicago, London, Stockholm för att slutligen landa i Umeå på torsdagskvällen. Tyvärr försvann mitt och Brian Coopers bagage men det dök upp dagen efter flygningen.

Under fredagsförmiddagen var det dags för de första testerna som var sprinttester och wingate och med borttappat bagage innebar det vissa problem.

-Ja, vi gjorde lite tester dagen efter resan och jag kände mig väl inte riktigt som mig själv. Under nästa vecka kommer jag att ha anpassat mig. Dessutom med borttappat bagage fick jag låna fystränare Stefan Öhmans skor som var ett par storlekar för stora men alla visste om det så det var lugnt.

Det är Justin Crandalls andra år i Sverige och han har bara gott att säga om bo här.

-Jag har flyttat från söder, till mitten av landet och nu till norra delen. Jag älskar Sverige och alla är vänliga, vilket gör att det känns väldigt likt hemma. Jag gillar också hur hockeyn spelas här och alla är ärliga och jobbar hårt. Varje match är tuff och alla jobbar båda vägarna, det är en riktigt bra liga.

När han får frågan om det är någon fördel att ha spelat i Sverige förra säsongen, hoppas han att han ska ha lite fördel av det.

-Kanske litegrann. Nu är man mer bekant med lagen och arenorna och några av spelarna och hur de spelar. Med det sagt så är det trots allt många nya spelare i de olika lagen.

Björklöven har fyra nordamerikanska spelare i laget och Justin är känner till åtminstone två av dem väldigt väl.

-Jag spelade med Brian Cooper under ett par månader i AIK och lärde känna honom där. Alex Hutchings har jag träffat några gånger i och med att en av mina bästa vänner är Austin Farley, som också är god vän med Alex. Jag har också messat lite med Cannata i sommar och det var trevligt att träffa honom häromdagen. De är alla trevliga killar och det är även de övriga spelarna i laget jag träffat.

Dessutom känner både han och Brian Cooper till Alexander Deilert väl efter att ha spelat med honom under slutdelen av förra säsongen i AIK.

-Jag blev riktigt glad när Deilert skrev på för Björklöven. Jag och Cooper messade varandra och vi vara båda väldigt nöjda med den värvningen. Han var en av de bästa offensiva backarna i ligan om inte den bästa som jag stötte på förra säsongen. Det känns väldigt bra att ha honom i laget och det är en riktigt bra kille som tog hand om oss väl när vi kom till AIK. Det känns också otroligt bra att ha en spelare som honom på blålinjen i ett powerplay.

Mikael Kassman