Pettersson nollade Tingsryd
Publicerad: 2019-11-13
Björklöven besegrade Tingsryd med 4-0 i kvällens bortamatch

Det var Tingsryd som inledde kvällens match bäst och man fick också med sig ett tidigt powerplay där man skapade flera bra lägen. Björklöven lyckades inte få till sitt powerplayspel riktigt när man fick chansen kort efter att man blivit fulltaligt.

Mattias Pettersson fick visa prov på sin skicklighet några gånger men höll på att släppa in en förrädiskt studsande puck från mittzonen. Brian Cooper fick undan pucken på mållinjen. Skotten i den mållösa förstaperioden 10-8.

Björklöven redde ut den utvisning på Alex Hutchings som man fick med sig från första perioden och kort efter det att man blivit fulltaligt kunde man också ta ledningen. Tyler Vesel hittade Justin Crandall som direktsköt sitt nionde mål för säsongen. Strax efter ledningsmålet kunde Brian Cooper så när utöka till 2-0 efter en elegant uppåkning.

Tingsryds back William Fransson skapade också ett bra läge efter egen uppåkning men Mattias Pettersson fortsatt stabil i Björklövenmålet. Knappa åtta minuter in i mittenperioden satt 2-0 till Björklöven då Fredric Weigel via ett stenhårt slagskott i Arvid Söderbloms vänstra kryss efter en snabb spelvändning.

Tingsryd hade även under andra halvan av perioden en del puck men ett stabilt spelande Björklövenförsvar höll hemmalaget mestadels på utsidan. När Tingsryd skapade sina lägen storspelade Mattias Petterson i målet.

Björklöven lyckades inte utnyttja ett knappa minuten långt spel i fem mot tre eller den efterföljande dryga minuten i fem mot fyra. Skotten i perioden 10-13.

Direkt i den tredje periodens inledning bjöd Brian Cooper på en ny solouppåkning och helt på egen hand satte han 3-0 bakom Söderblom. Cooper med säsongens andra mål och nätkänning för andra matchen i rad. Björklöven spelade därefter kontrollerat och Tingsryds riktigt klara lägen var få.

Med dryga åtta minuter kvar av tredje perioden kunde Alexander Wiklund slå in en retur efter skott från Gustav Bouramman. Björklöven fick med sig ett par lägen i powerplay i slutet av matchen men i den spelformen blev man mållöst ikväll. Skotten i tredje perioden 7-9, totalt 27-30.

Nästa match för Björklövens del är på lördag då AIK gästar A3 Arena. Nedsläpp klockan 18.00. Biljetter till matchen hittar ni som vanligt här.