J18: Seger i avslutningen
Publicerad: 2018-12-09

Björklöven J18 besegrade idag Vännäs i sista matchen av grundserien

Skyttekung Emil Ribom gav Björklöven ledningen med 1-0 när han fem minuter in i period ett gjorde sitt sjuttonde mål för säsongen. Wille Persson utökade Björklövens ledning i spel fyra mot fem sju minuter senare. Målet var Perssons första för säsongen. Vännäs hann med en reducering innan signalen för periodpaus ljöd. Skotten i perioden 7-8.

Den andra perioden blev mer tillknäppt och skottstatistiken i den mållösa perioden slutade 6-5.

Jonatan Strand utökade til 3-1 knappa fyra minuter in i tredje perioden. När Björklöven fick med sig ett powerplay kort därefter kunde Vännäs göra match av tillställningen med ett mål shorthanded till 3-2. Trots en stark forcering av Vännäs lyckades man inte överslita duktige Axel Forsman i Björklövenmålet. 3-2 stod sig perioden ut och Björklöven avslutade därmed grundserien med en trepoängare. Skotten i tredje perioden 12-5, totalt 25-18.

Ett särskilt plus från helgens matcher till målvakten Axel Forsman. Björklöven kan nu inleda förberedelserna inför J18 Allsvenskan Norra efter nyår.