Damlaget förstärker

8 februari 2019 13:10

Björklövens damlag förstärker truppen inför serieavslutningen


Björklövens damlag förstärker truppen med tre spelare inför serieavslutningen.

Björklövens sportchef Tom Heikka kommenterar nyförvärven så här:

  • Vi har dels flera skador i truppen samt att Lore Baudrit och Betty Jouanny är frånvarande på landslagsuppdrag inför matchen på lördag. Därför har vi behövt leta efter förstärkningar och har jobbat hårt senaste tiden, så det känns oerhört bra att kunna presentera tre namn som anslutit till laget.

Från Luleå kommer Essi Jaako.

  • Forwarden Essi Jaako värvar vi in från Luleå för resten av säsongen. Hon är en oerhört tuff och skridskostark forward med mycket hockeykunskaper. Hon besitter ett ruggigt vasst skott och är dessutom rightfattad så hon kommer att bidra både i fem mot fem och i powerplay.

Från Linköping lånas Annie Sjöstrand in.

  • Forwarden Annie Sjöstrand är ett lån från Linköping. Annie har gjort 21 SDHL-matcher med Linköping i år och är ett framtidsnamn för dem. Hon är ingen spelare som öser in poäng men spelar rejält och jobbar stenhårt över hela banan och skicklig i passningsspelet. Det finns stora chanser att Annie stannar med oss över ett eventuellt playoff.

Från Luleå lånas backen Lisa Berglund in.

  • Lisa är ordinarie i Luleås SDHL-lag och vi lånar henne för denna matchen. Lisa är en enormt spelskicklig rightfattad och offensiv back. Hon kommer att bidra väldigt mycket med sitt höga tempo och passningsspel.