Bortaseger mot Södertälje
Publicerad: 2020-02-22
Björklöven besegrade idag Södertälje med 7-4 i J18 Allsvenskan Norra

Efter att Björklöven rett ut ett par boxplay kunde man ta ledningen i dagens bortamatch mot Södertälje. Max Lundgren målskytt 13.39 in i den första perioden. Elliot Edman satte kvitteringen innan Oscar Kohlström i powerplay gav Björklöven en ny ledning. Skotten i första perioden 9-9.

Det tog bara 30 sekunder i mittenperioden innan Ludvig Nilsson utökade Björklövens ledning till 3-1. När Carl Holmner-Härgestam satte 4-1 28 sekunder senare lämnade Isak Collijn plats i målet för Charlie Rotting.

Rotting fick se 5-1 ramla in när Ludvig Nilsson gjorde sitt andra mål i matchen. Elias Sjöström reducerade för hemmalaget innan andra perioden var slut. Skotten i perioden 10-12 i Björklövens favör.

Södertälje fick med sig ett powerplay in i den tredje perioden vilket man utnyttjade till att reducera till 3-5. Bara knappa minuten senare satte hemmalaget också 4-5 och Björklöven tvingades till en time out.

Det korta avbrottet gav effekt och Filip Wiberg kunde frispela Carl Holmner-Härgestam till viktiga 4-6. Ludvig Nilsson kunde sedan fullborda sitt hattrick då han åtta minuter in i perioden satte 4-7. Nilssons tredje mål blev också matchens sista. Skotten i perioden 7-12, totalt 26-33.

Dagens seger var Björklövens fjärde raka och man ligger med 21 poäng på 12 matcher femma tre poäng bakom fyran Timrå. Timrå dock med två matcher mer spelade. Imorgon väntar tufft motstånd i Djurgården.