"Vi är en riktig hockeyfamilj"
Publicerad: 2017-02-27

Camilla Tjernström är 20 år gammal och kommer ursprungligen från Nordmaling. Hon kommer från en hockeytokig familj och började själv med hockey när hon var åtta år gammal.
- Jag kände väl ”är jag den enda i familjen som inte spelar”, så då började jag, berättar Camilla.

Hon har tre bröder som alla spelar hockey, hennes pappa var tidigare materialförvaltare soch hennes mamma har länge varit lagledare och är fortfarande idag. Att börja med hockey blev därför ett självklart val för Camilla. Hon spelade med pojklaget LN91 tills hon för två år sedan flyttade till Umeå. Något som var nödvändigt på grund av hennes jobb som personlig assisten.

- Jag trivs bra med mitt jobb och kan tänka mig att göra detta livet ut. Det är inte som att jobbar utan mer som att hänga med en kompis, berättar Camilla.

Det har varit svårt för henne att byta från den snabba och tuffa killhockeyn till att spela tjejhockey. Men det går bättre idag och hon har inga planer på att sluta även om det är svårt att kombinera hockeyn med jobbet.

- Jag jobbar ofta kväll och har därför inte kunnat spela någon match i år. Men det vore kul att få spela någon match igen. När jag ser mina bröder spela match så blir jag extra sugen, säger Camilla.

Hon tycker att hennes absolut bästa styrka på isen är att hon är duktig på att åka skridskor, och hon tycker att Björklöven är ett öppet lag där alla har kommit varandra nära.

- Det är ett bra gäng, som snabbt tar till sig nya spelar och låter de komma in bra i laget, påpekar Camilla.

När jag avslutningsvis frågar om hon skulle vilja spela någon match om laget tar sig upp i SDHL, svarar hon:

- Det är klart jag vill. Det vore riktigt kul! Men då krävs det att jag hittat ett annat jobb.

Jenny Kejerhag