Mittperioden fällde Löven
Publicerad: 2019-02-06

Leksand gjorde tre mål under den första halvan av andra perioden och gick ifrån till 1-4, något som Björklöven aldrig hämtade sig från.

Mattias Ritola styrde in 0-1 till bortalaget tidigt efter en avvaktande inledning på matchen. Drygt nio minuter in på matchen täckte Alexander Hellström ett skott och klev direkt ut i omklädningsrummet.
Efter 10.45 kvitterade Björklöven ställningen. Alexander Wiklund trampade runt och slängde in pucken mot mål där Emil Norberg stod placerad och lyckades styra in kvitteringen. Hans första mål för säsongen. Efter målet fick hemmalaget mer energi och skapade lite längre anfall på bortalaget. Men en chansfattig förstaperiod slutade 1-1.

Redan efter en minut återtog bortalaget ledningen, genom Johan Porsberger som fullföljde mot målet och pucken gick via skridskon och i mål. Situationen videogranskades där det bekräftades att målet var regelrätt. Minuten senare hade Leksand haft två jättelägen efter slarv i försvarszonen av Löven. Ena avslutet klarade Pettersson och det andra gick högt över. Joakim Fagervall bestämde då att det var dags för en timeout.
Men bara minuten senare kom 1-3 genom Mattias Karlsson som drog iväg en isare som smet in under Pettersson. 1-4 kom i Leksands numerära överläge där hemmalaget inte fick ut pucken och Jon Knuts pricksköt pucken i Petterssons första kryss. Björklöven spelade sedan upp sig och under mittperiodens andra halva så skapade de ett par halvchanser men lyckades inte förvalta lägena.

I andra bytet i tredje perioden skapade Linkan ett bra läge när han kom med fart och hittade Stål-Lyrenäs på bortre stolpen, men Brage i bortamålet hann över. Minuten senare kom Leksand i ett två mot ett-läge där Jon Knuts gick på eget avslut, men skottet via ribban och ut.
Perioden blev alltmer en transportsträcka där Björklöven försökte men inte fick in pucken, och med ett Leksand som alltmer började försvara sin ledning. Det blev heller inga fler mål i matchen som Leksand vann med 1-4.