Björklöven och Masiello nollade Västerås

6 oktober 2018 17:20

Björklöven besegrade Västerås på bortaplan med 2-0


Björklöven bussade ner till Västerås igår inför eftermiddagens match och man såg inte ut att ha resan i benen i början då bland annat Cody Murphy hittade av ribban i matchens inledning. Ytterligare chanser skapades också men då Alexander Hellström visades ut efter 2.53 kunde man ta över initiativet i matchen något. Oscar Masiello fick göra några vassa räddningar under perioden men även Marcus Dahlbom testades ordentligt. Till exempel så hade Oskar Stål Lyrenäs ett riktigt fint direktskott i Björklövens enda powerplay i peridoen och Alexander Wiklund en fin genomåkning där Dahlbom kunde rädda med benskyddet. I den mållösa första perioden slutade skotten 11-10.

Björklöven skulle visa sig vara effektiva i den andra perioden. Dryga sju minuter in på perioden kunde Fredric Andersson fånga upp en förlupen puck på blålinjen och avancerade en bit innan han laddade och sköt pucken förbi Dahlbom till 1-0 för Björklöven. Västerås saknade inte chanser i perioden men Oscar Masiello var tät och följsam när det hettade till framför Björklövenmålet. Björklöven fick sedan bra tryck i anfallszon när kedjan med Peterson, Granlund och Jonsson var inne och de skulle också få utdelning. Jacob Andersson hittade Jacob Peterson med en passning diagonalt över zonen och Peterson nöp till direkt och överlistade Dahlbom till 2-0. Målmässigt övertag för Björklöven i den andra perioden men Västerås sköt flest skott, 15-9 i deras favör.

I den tredje perioden försökte sig Västerås på en forcering men ett uppoffrande spelande Björklöven och en storspelande Oscar Masiello gjorde att Västerås inte kunde göra något mål den här kvällen. Närmast ett mål var istället Cody Murphy som hittade stolpen istället för nätet i ett friläge. Skotten i perioden 9-2 och sammanlagt 35-21.

I och med segern gick Björklöven upp på en niondeplats i tabellen. Närmast väntar Almtuna på bortaplan på onsdag.

Nästa hemmamatch spelas nästa fredag mot AIK och biljetter till den matchen hittar du här.