Hemmaförlust mot Södertälje
Publicerad: 2020-02-28
Det blev förlust efter straffar i kvällens mot Södertälje i A3 Arena

Det blev en avvaktande inledning på fredagsmatchen mellan Björklöven och Södertälje. Hemmalaget fick ett tidigt powerplay, fyra minuter in i perioden, men lyckades inte etablera något vidare tryck. Likadant blev det fast åt andra hållet när Södertälje fick ett numerärt överläge efter 9.30. Där var det istället Löven som skapade den vassaste målchansen, men David Lindquists skott räddades av Alexander Sahlin som fick upp en axel. Bortamålvakten skulle sedan stå för en jätteräddning när Alex Hutchings fick ett kalasläge. Senare i samma byte fick Fredric Weigel nästan öppet mål, men en Södertäljeback kom dit med en klubba i sista sekunden.

Klockan var på 14.39 när första målet kom. Tyler Vesel gled igenom bortaförsvaret och fick iväg ett skott på mål. Returen studsade till Brian Cooper som skickade in ledningspucken. I slutet av perioden blev det varsin utvisning till men inga fler mål. Skotten 7-3.

Björklöven inledde den andra perioden med ett 49 sekunder långt numerärt underläge. Södertälje skapade tryck men inte mycket mer än så, för sedan var det Björklöven som öste på framåt och tryckte ner Södertälje i deras zon. Hemmalaget skapade också en hel del lägen men en storspelande Sahlin och ett ineffektivt hemmalag ledde till att det inte skulle bli några mål för Björklöven i mätperioden. Löven hade ett numerärt överläge i den andra perioden där man skapade rejält tryck men utan nätkänning.

Istället var det bortalaget som, i ett numerärt överläge med tre minuter kvar, skulle kvittera. Nick Olesen hittade till Christopher Liljewall framför målet som rakade in 1-1. Något som också stod sig perioden ut. Skotten i andra perioden skrevs till 18-4.

Södertälje inledde den tredje perioden med ett par bra byten där de satte tryck på hemmalaget. Men sedan svängde det och Björklöven tog tillbaka taktpinnen. Hemmalaget fick också ytterligare en möjlighet i spel fem mot fyra, men trots bra tryck så fick man inte hål på Sahlin. I slutsekunderna av powerplayet åkte Cooper ut två minuter och bortalaget fick chans i numerärt överläge. Björklöven skötte det dock bra och Mattias Pettersson i hemmamålet fick göra några räddningar.

Björklöven trummade sedan på framåt och fick tillsist in 2-1, när comebackande Hardy Häman-Aktell sköt från blå och pucken styrdes in via Adam Wilsby i bortalaget. Det såg sedan länge ut som att Löven skulle ta alla tre poäng, men 18.36 kom kvitteringen i ett flygande anfall som avslutades genom Nick Olesen. Skotten i tredje: 11-10.

I förlängningen var det Björklöven för hela slanten och det kändes som en tidsfråga innan avgörandet skulle komma. Men ett vilt kämpande Södertälje lyckades hålla undan till straffar. Skotten i förlängningen 8-0, totalt slutade skotten 44-18.

I straffläggningen var gästerna hänsynslöst effektiva och nätade på både sin andra och tredje straff, samtidigt som Björklöven brände sina. Därmed slutade matchen 2-3 och Södertälje tog bonuspoängen.

Johan Marklund