Förlust mot Mora
Publicerad: 2021-09-10
Det blev förlust med 1-0 mot Mora i den andra matchen i SCA-cupen

Kvällens match i SCA-cupen mot Mora startade i ett högt tempo och de båda lagen visade prov på fin fart och energi inledningsvis. Andreas Ljunggren och Joona Voutilainen i målen fick visa prov på sin skicklighet vid flera tillfällen i inledningsperioden. Mora fick också chansen att spela fem mot fyra vid två tillfällen men inget av lagen lyckades spräcka målnollan. Skotten 13-13.

I den andra perioden fortsatte lagen att skapa chanser och bland annat hade Mora två träffar i stolpen bakom Voutilainen. Francis Perron fick ett friläge men det snärtiga avslutet strax utanför. Mora fick två ytterligare chanser i powerplay innan den första Morautvisningen gav Björklöven inte bara fem mot fyra utan spel fem mot tre i två minuter. Trots ett par bra lägen var det fortsatt mållöst inför slutperioden. Skotten i den andra perioden 12-7 till Mora.

Halvvägs in i den tredje perioden tappade Björklöven pucken på offensiv blålinje och Mora kunde utnyttja omställningen till att sätta ledningspucken. Paul Bittner målskytt. Björklöven försökte få till en kvittering och hade också en del chanser men utan att få hål på storspelande Andreas Ljunggren i Moramålet. I ett sista försök att få till en kvitteringspuck lämnade Joona Voutilainen plats för en sjätte utespelare men det blev inga fler mål i kvällens match och Mora avgick därmed med segern. Skotten i tredje perioden 9-7 och totalt 34-27 i Moras favör.

SCA-cupen avslutas för Björklövens del med match mot Sundsvall imorgon lördag.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.