Derbyförlust för J18
Publicerad: 2020-02-26
Björklöven förlorade mot Skellefteå i kvällens derby i J18 Allsvenskan Norra

Jonatan Strand gav Björklöven en tidig ledning i kvällens match mot Skellefteå. Skellefteå kunde kvittera knappa sexton minuter in i matchen.

Med två tidiga mål i den andra perioden ryckte Skellefteå ifrån målmässigt. Carl Holmner-Härgestam gav Björklöven viss kontakt med sitt 2-3 mål fem minuter in i mittenperioden.

Fred Nilsson kunde utnytta ett numerärt överläge för bortalaget och sätta 2-4. Bara 14 sekunder senare hittade Ludvig Nilsson rätt och 3-4 var ett faktum. Noak Persson kunde med sitt andra mål för kvällen åter ge Skellefteå en tvåmålsledning men Björklöven replicerade dryga minuten före mittperiodens slut. Oskar Arvidsson målskytt.

Den tredje perioden blev länge mållös och Björklövens jakt på kvittering slutade med att Skellefteå kunde sätta två mål i tom bur. Slutresultatet 4-7. Skotten 27-36.

Björklöven ligger sexa i tabellen med fyra omgångar kvar. På söndag väntar serieledande Almtuna på bortais.