Söder tvåmålsskytt mot Mora
Publicerad: 2018-09-01

Björklöven besegrade Mora med 5-4 efter förlängning

Björklöven mötte SHL-laget Mora i sin avslutande match i SCA-cupen och matchen slutade 5-4 till Björklöven efter förlängning.

I den första perioden var det Björklöven som hade initiativet och hade också flest chanser i perioden. Man inledde också målskyttet i matchen då Jacob Andersson via en täckande Moraspelare kunde överlista Christian Engstrand i Moramålet. Mora drog på sig flertalet utvisningar och Björklöven kunde skapa en del chanser i de lägena. Alexander Wiklund hade bland annat två fina lägen i matchens första powerplay. Det var dock först i Björklövens tredje powerplay som 2-0 målet kom. Filip Cruseman serverade August Tornberg till hans första mål i Björklöventröjan. Skottet var en riktig kanon som Engstrand var chanslös på. Skotten i den första perioden slutade 11-5.

I den andra perioden var det istället Björklöven som skulle dra på sig utvisningar och John Persson utnyttjade det två gånger om. I Moras första powerplay i matchen skjuter Persson och pucken tar på en Björklövenspelare och ställer Mattias Pettersson i Björklövens mål. Samme Persson kunde senare i ett nytt powerplay hitta krysset bakom Pettersson. I en lite hafsig period kan Björklöven ta ledningen återigen innan de 20 minuterna gått. Jakob Stenqvist hittar en helt fri Kristoffer Söder som försökte hitta en lucka mellan Engstrands ben men istället går pucken i en båge över honom in i mål till 3-2. Skotten i perioden slutar 13-11.

Björklöven inleder den tredje perioden bäst och kan också göra 4-2 då Kristoffer Söder slår till för andra gången i matchen. Simon Backman är den som hittar Söder den här gången och Söders skott efter isen går in vid Engstrands vänstra stolpe. Mora sticker upp ett par gånger och bland har Bromé ett friläge men Mattias Pettersson är följsam. Istället blir det Alexander Hilmerson som reducerar till 4-3 med 2.40 kvar av tredje perioden. Med dryga perioden minuten kvar av perioden gör Marek Daloga 4-4. Skotten i den tredje perioden slutar 7-8.

I förlängningen avgör Cody Murphy genom ett fint handledsskott.