Förlust i derbyt
Publicerad: 2021-12-09
Det blev förlust med 3-0 i kvällens derby i NDHL

Matchen mellan Skellefteå och Björklöven i NDHL ikväll stod länge och vägde och den första perioden slutade mållös. Skotten 6-8 i Björklövens favör.

Skellefteå fick dubbla chanser i powerplay i den andra periodens första halva men utan att få till det riktiga trycket. Björklöven kunde inte heller utnyttja sitt läge i powerplay. Det krävdes istället att seriens skyttedrottning skulle kliva fram för att målnollorna skulle spräckas. Laura Lerchova gjorde sitt åttonde mål för säsongen och gav hemmalaget ledningen tretton minuter in i mittenrundan. Lerchovas mål blev periodens enda. Skotten 8-8.

Björklöven fick sämsta möjliga start i tredje perioden då Skellefteå kunde utöka till 2-0 och 3-0 omgående. Målskytt vid båda tillfällena Laura Lerchova som därmed fullbordade sitt hattrick. Björklöven kämpade tappert för att komma närmare i målprotokollet men utan att få utdelning. Miranda Dahlgren lyckades hålla målet fritt från påhälsning och slutresultatet skrevs till 3-0. Skotten 7-12, totalt 21-28.

Björklöven spelar dubbla matcher i helgen då Luleå gånger två väntar på bortais.