Dags för träningsmatcher
Publicerad: 2019-08-14
Imorgon väntar första träningsmatchen för säsongen då Luleå gästar A3 Arena

Drygt fem månader har passerat sedan Björklöven i början av mars besegrade Pantern i senaste hemmamatchen i A3 Arena. Matchen spelades i HockeyAllsvenskans omgång 51 och lagkapten Fredric Andersson fastställde slutresultatet, och fullbordade sitt hattrick, till 5-2 i tom kasse. Panterns ledningsmål till 1-0 gjordes av Oliver Larsen som imorgon ikväll istället får dra på sig Björklöventröjan för första gången på riktigt när det äntligen åter är dags för hemmamatch i A3 Arena när SHL-laget Luleå gästar.

En lång försäsong går i och med att pucken släpps i morgon in i nästa fas. Träningsmatch nummer ett för de båda lagen innebär att löpspår, gym och andra träningsformer byts ut mot is, kamp och skridskoåkning.

Björklöven hade sin officiella ispremiär för en dryg vecka sedan medan Luleå gick på is 2 augusti. I Björklöven återfinns en hel del intressanta nyförvärv som nye sportchefen Per Kenttä värvat in. Målvakten Joe Cannata har hämtats från ECHL, tidigare nämnde backen Oliver Larsen kommer från IK Pantern och från AIK har backarna Brian Cooper och Alexander Deilert samt forwarden Justin Crandall anslutit. Crandall som för övrigt inte kommer att få möta kompisen Austin Farley, tidigare Björklöven men numer Luleå, imorgon kväll då Farley är kvar i Nordamerika skadad.

Vidare finns unga backarna Ludvig Stenvall (senast i Skellefteå J20) och Alexander Popovic (Modo J20) som nyförvärv. På forwardssidan återfinns också återvändande publikfavoriten Alex Hutchings (senast i Oskarshamn) samt Pontus Andreasson (som under förra säsongen huserade i Hanhals i division 1).

En stor del av förra årets trupp finns också kvar och på försäsongen har bland andra backarna Hardy Häman-Aktell och August Tornberg sett pigga ut.

Förra säsongens lagkapten Fredric Andersson avslutade alltså förra säsongens sista hemmamatch med ett mål i tom kasse och ett hattrick vilket säkrade den interna poängligasegern. Andersson återfinns i laget även denna säsong. Med viss Luleåkoppling hittar vi också David Lindquist som efter en framgångsrik säsong med Björklöven 17/18 fick chansen att testa på spel i SHL i just Luleå i inledningen av säsongen 18/19 innan han återvände till Björklöven i november.

Luleå som nådde semifinal i SHL-slutspelet efter att ha blivit tvåa i grundserien förra säsongen har en hel del namnkunnigt i sin trupp. Joel Lassinantti i målet, backen Erik Gustafsson, gamle Björklövenspelaren Daniel Sondell, två nya finländska forwards i Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen och talangen Filip Hållander (senast från Timrå) är några namn som sticker ut.

Biljetter till morgondagens match samt till nästa hemmamatch som spelas redan på lördag mot Vaasa Sport hittar du här.

Mikael Kassman