Inför matchen mot Västervik
Publicerad: 2020-02-25
Med bara fyra matcher kvar av grundserien väntar ikväll bortamatch mot Västervik

Det satt långt inne men till slut kunde Olle Liss sätta segerpucken med bara dryga minuten kvar mot AIK senast. I och med segern är Björklöven helt klara för den hockeyallsvenskan finalen och det saknas ytterligare en poäng för att också säkra hemmaplansfördel.

Västervik förlorade senast mot Timrå med 5-1. Västervik jagar en slutspelsplats och är sex poäng efter Mora som på åttonde plats har en match mer spelad. Nedåt är marginalen sju poäng till Kristianstad som har trettondeplatsen som innebär en plats i den negativa kvalserien.

Björklöven spelar ikväll sin 25:e bortamatch för säsongen. Det har blivit 49 poäng på de tidigare 24 matcherna. Västervik har spelat in 31 poäng på sina 24 matcher på hemmais.

I Björklöven leder Alex Hutchings den interna poängligan på 44 poäng. Justin Crandall följer fyra poäng bakom. Alexander Wiklund har greppet om titeln som skyttekung med sina 19 mål. Hutchings är tvåa med sjutton.

I Västervik är det Rob Bordson och Darren Nowick, som båda lämnat för andra klubbar, som är poängbäst. Fyra i poängligan är Adam Plant som numer återfinns i Björklöven. Victor Öhman är den som gjort flest poäng av spelarna som är kvar. 24 poäng har det blivit för Öhman.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata - (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 96 Pontus Andreasson

19 Kristoffer Söder 53 Lukas Ericsson

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Glöm inte bort att köpa biljetter till nästa hemmamatch. Formstarka Södertälje gästar A3 Arena på fredag. Biljetter hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh