Förlust i Trotters hemmadebut
Publicerad: 2015-10-28

Det blev förlust med 0-2 för Björklöven i kvällens hemmamöte med BIK Karlskoga

Det var en hel del förändringar i laget jämfört med senaste matchen när Björklöven ställde upp för match mot BIK Karlskoga i afton. Första perioden innehöll chanser i mängd åt båda håll. Det var bortalaget BIK Karlskoga som kunde ta ledningen efter dryga sju minuter då Carl Berglund hittade en lös puck mitt i slottet efter ett skott från en BIK-back som studsade via flera Björklövenspelare. Björklöven fick två chanser i numerärt överläge i perioden och hann bland annat med två ribbträffar (Trotter och Hetta). Utdelningen uteblev dock. Skotten i första perioden 7-8.

Andra perioden präglades av en hel del utvisningar. Inget av lagen lyckades dock utnyttja sina numerära överlägen trots en del bra lägen. De klaraste lägena i perioden var BIK Karlskogas och det var också bortalaget som kunde utnyttja ett slarvigt byte i Björklöven och genom ett friläge för Henrik Björklund göra 2-0. Skotten i andra perioden 7-7.

Den tredje perioden blev mållös trots 14-5 i skott och en del bra Björklövenlägen. Emil Kruse i BIK-målet stod i vägen för samtliga 28 hemmaskott och räddningen på Stefan Öhmans direktskott i powerplay var av högsta klass.

Ny hemmamatch väntar för Björklöven då Oskarshamn gästar T3 Center på lördag.