Inför matchen mot Södertälje

5 december 2018 12:00

Dags för ny match i A3 Arena då Södertälje väntar


Efter att ha hamnat i underläge med både 2-0 och 3-2 kunde Björklöven till slut vända till seger 4-3 efter förlängning mot Vita Hästen i söndags. Jacob Petersson segerskytt dryga två minuter in i förlängningen. Björklöven och Södertälje har mötts två gånger tidigare under säsongen. I hemmamötet i Umeå i september vann Björklöven med 5-2 efter två mål av Emil Lundberg. Mötet i Södertälje slutade med seger för Södertälje med 3-0.

I och med segern senast gled Björklöven över playoffstrecket. Det är dock endast målskillnaden som skiljer Björklöven och kvällens motståndare Södertälje. Södertälje förlorade senast i Scaniarinken mot Pantern med 3-4. Björklöven har redan hunnit med att spela 15 hemmamatcher och totalt har det blivit 25 poäng på dessa hemmamatcher. Södertälje har spelat tretton bortamatcher och tagit tolv poäng.

I intern poängligatopp för Björklöven är det fortsatt Jacob Andersson med 17 poäng. Det hårdnar till i toppen då Jacob Petersson, Fredric Andersson och Simon Åkerström alla följer två poäng efter. Jacob Andersson leder även hela HockeyAllsvenskans poängliga för backar tillsammans med Modos Tobias Enström.

Nicolas Meyer är i suverän ledning i Södertäljes interna poängliga, och i hela HockeyAllsvenskans poängliga, med 29 gjorda poäng. Bakom följer radarpartnern Sebastian Dyk med 24 poäng. Dyk är målbäst med 14 fullträffar.

Södertälje har klar fördel i powerplay då man gjort 21 mål med en effektivitet på 25,61 %. Motsvarande siffror för Björklöven är 15 mål och 16,67 %. I boxplay är det jämnare där lagen ligger kring 74 % i uppklarade utvisningar. 20 insläppta i boxplay för Södertälje och 22 för Björklöven har det blivit under säsongen.

Joakim Fagervall tror på en fartfylld match ikväll. Hans tankar inför matchen kan du höra här. Emil Lundberg, som börjat få igång målskyttet på senare tid, kan du höra här.

Björklövens lag ikväll:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

26 Jacob Stenqvist – 4 Jonas Emmerdahl

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

5 Hardy Häman Aktell – 7 Alexander Hellström

52 August Tornberg

40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

48 Filip Cruseman

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 Biljetter till matchen köper du som vanligt här. Kan du inte se matchen på plats kan köpa och se matchen via Cmore. Köp matchen här så stödjer du Björklöven.