Andreasson straffhjälte
Publicerad: 2019-11-22
Björklöven fick med sig två poäng hem från Södertälje efter att ha vunnit med 3-2 efter straffar

Södertälje inledde matchen bäst och efter 53 sekunder tar man ledningen med 1-0 i numerärt överläge. Björklöven behöver några minuter på sig för att kvittera och i 4 mot 4 sågar man sig igenom Södertäljeförsvaret och en friställd Justin Crandall gör inget misstag. Björklöven skapar en del chanser men perioden slutar 1-1 och skotten 5-9.

I den andra perioden är det Björklöven som har mycket av spelet men utdelningen låter vänta på sig till drygt halva matchen då Alexander Wiklund från vänster skjuter pucken stenhårt i det bortre krysset.

Det känns som att Björklöven har kontroll på matchen men man misslyckas med att överlista Alexander Sahlin och istället kan Ludwig Blomstrand kvittera till 2-2 med bara 8 sekunder kvar av tredje perioden.

En mållös förlängning följer där Björklöven har flertalet chanser i ett numerärt överläge i slutet.

En lång straffläggning följer där Pontus Andreasson blir det första och enda målskytten på den femtonde straffen.

Närmast väntar Kristianstad på hemmaplan klockan 15.00.

Biljetter till den matchen hittar ni här.