Inför matchen mot Luleå
Publicerad: 2019-08-15
Ikväll är det dags för säsongens första träningsmatch när Luleå gästar A3 Arena

En lång väntan är över och ikväll är det åter dags för ishockeymatch i A3 Arena. Björklövens herrlag tar sig an SHL-laget Luleå i de båda lagens första träningsmatch för säsongen.

Björklöven hade sin officiella ispremär för dryga veckan sedan och därefter har man hunnit med ett antal pass på is där detaljer börjar slipas. Nu väntar nästa steg då träningsmatcherna drar igång. En dryg månad återstår inför att poäng ska börja fördelas i HockeyAllsvenskan.

Björklövens nye back Alexander Deilert konstaterar att starten av försäsongen varit ungefär som vanligt med lite startsträcka och ömma fötter innan allt sitter som det ska.

-Det har varit som det brukar vara på försäsongen. Man får nya grejor och har inte varit på is på ett tag så det är klart att det varit ringrostigt. Så här andra veckan tycker jag man börjar komma in i det lite mer så att det känns ganska bra.

Hela intervjun med Deilert kan du höra här.

Tränare Joakim Fagervall ser fram mot kvällens möte med ett bekant motstånd.

-Det är jättekul att komma igång med matchandet efter en dryg vecka på is. Man får börja jobba med detaljerna och särskilt kul att det just är mot Luleå.

Intervjun med Fagervall hittar du här.

Björklövens lag ikväll ser ut som följer (alla spelare har inte sina ordinarie nummer):

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper

57 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg

26 Oliver Larsen – 48 Alexander Popovic

7 Alexander Hellström

28 Justin Crandall – 77 David Lindqvist – 37 Alex Hutchings

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

29 Alexander Wiklund – 20 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin

53 Lukas Ericsson – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

10 Emil Norberg

Erik Rainersson och Ludvig Stenvall står över kvällens match.

Luleå hade sin ispremiär för knappa två veckor sedan men kvällens match är, liksom för Björklöven, lagets första för säsongen. I säsongens trupp återfinns ett par spelare som gjort matcher i Björklöventröjan; backen Daniel Sondell och Austin Farley. Nya spelare i laget är bland andra målvakten David Rautio, Filip Hållander samt finländarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen.

Luleås assisterande tränare Henrik Stridh ser fram mot den första av tre träningsmatcher inför det kommande CHL-spelet och han är nöjd med det han sett så här långt från laget.

-Jag tycker det ser bra ut. Det är piggt och bra tempo på träningarna. Det är otroligt bra tävlingsmentalitet. Fokus för oss är att sätta vårt grundspel så bra vi kan till det att det blir tävlingsmatcher.

Biljetter till kvällens match och till matchen mot Sport från Vasa på lördag hittar du här.

Henrik Lundh