Ytterligare förstärkningar till J20

22 februari 2019 14:15

Björklövens J20 lag får in nya spelare inför slutdelen av säsongen


Björklövens J20-lag spetsar till laget inför de sista omgångarna i grundserien och det stundande slutspelet. Vi kollade läget med Tommy Henriksson, Sportsligt Ansvarig Ungdom/Junior & Dam, som kommenterar de nya spelarna på föjande sätt:

Som nämnts tidigare så kommer det att ansluta några förstärkningar till J20 under denna vecka, totalt tre backar och två forwards. Det är spelare med olika spetskvalitéer men samtliga har erfarenheter från spel i högre divisioner. Med dessa tillskott till vårt redan ganska spetsiga lag så ska vi göra allt vi kan för att ta oss upp till Superelit, säger Henriksson

Björn Gabrielsson – Född 1999 och kommer från SK Lejon. Han gör sin redan sin andra säsong i division 1. Stabil poänggörare med 51 poäng på 29 matcher i J20 Elit förra säsongen, vilket han följt upp med stabila 20 poäng på 29 matcher i division 1 denna säsong. En spetsig forwardstyp som kan spela både boxplay och powerplay.

Jacob Henriksson – Född 1999 och kommer från Örnsköldsvik. Jacob gjorde förra året 39 poäng på 21 matcher i J20 elit för Örnsköldsvik och var en av deras bäste poängplockare. Har spelat division 1 denna säsong på ett förtjänstfullt sätt. Inte kommit upp i samma poängproduktion i år men är en duktig center med känsla för målet.

Marcus Byström – Född 1999 och även han från Örnsköldsvik. Marcus gör redan sin tredje säsong i division 1 trots sin låga ålder. Duktig back som kommer att bidra med sin erfarenhet och sitt lugn i, framförallt det defensiva spelet.

Gabriel Österberg – Född 1999 och kommer från Vännäs HC. Gabriel gör även han sin tredje säsong i division 1, även om han inte gjorde en full säsong första året. Gabriel är en spelskicklig back med offensiv spets som även var här och spelade slutspelet med Björklövens J20 förra året. Har denna säsong stått bakom 18 poäng på 30 matcher och har även skaffat sig erfarenhet från det tuffa spela som allettan bjuder på.

Mathias Wikström – Född 2000 och även han från Vännäs HC. Mathias fick prova på spel i division 1 redan förra säsongen men har denna säsong tagit en ganska stabil plats, och även fått prova på spel i allettan. Mathias är yngst i gänget men känns ändå väldigt mogen i sitt spel. Han är ingen back som producerar många poäng offensivt men har en bra balans i det han gör och spelar smart efter sina förutsättningar.

Vi hälsar samtliga spelare välkomna till Umeå och Björklöven.