Pettersson och Hutchings matchhjältar
Publicerad: 2020-01-10
Björklöven besegrade Västervik med 2-0 i kvällens bortamatch

Det var Västervik som inledde matchen bäst, delvis hjälpt av ett tidigt powerplay. Björklöven hade svårt att få till några chanser inledningsvis och det dröjde 5-6 minuter innan man fick ett lite längre anfall. Det var framförallt kedjan med Hutchings-Vesel-Crandall som oroade Västerviksförsvaret med Arvid Ljung som siste utpost.

Västervik stack upp i ett flygande anfall och Ken Jäger prickade stolpen bakom Mattias Pettersson. Elva minuter in i matchen fick Björklöven med sig sitt första powerplay och man spelade till sig ett par bra lägen. Det kanske farligaste läget kom dock när Västervik ställde om och sånär kunde göra 1-0 i boxplay.

Det såg ut på ett liknande sätt när Björklöven fick sin andra chans att spela fem mot fyra några minuter senare. Bra tryck mot hemmamålet och några bra räddningar av Ljung men också en bra kontringschans för Västervik där Jacob Bjerselius avslutade. Skotten i den mållösa förstaperioden 7-14.

Västervik bjöds på ett bra läge av Björklövenförsvaret i andra periodens inledning men Mattias Pettersson fortsatte att storspela i målet. Hemmalagets Adam Plant utvisades sju minuter in i perioden men närmare än ett bra skott från Alex Hutchings kom inte Björklöven ett ledningsmål.

Efter periodens powerbreak fick Västervik chansen att testa powerplay. Oscar Drugge var nära för hemmalaget att spräcka Petterssons målnolla men pucken strax utanför stolpen. Västervik skapade visst tryck även efter det att Björklöven blivit fulltagligt men 0-0 stod sig. Björklövens lägen i slutdelen av perioden var lätträknade men Alexander Deilert testade i vart fall lyckan en gång med ett skott som Arvid Ljung klarade. Skotten i perioden 12-10.

Hemmalaget inledde den tredje perioden bra med en del tid i offensiv zon men utan att komma till de riktigt farliga lägena. Alexander Wiklund fick tag på en lös puck i Västerviks zon och kunde sånär utöka sin målskörd men Ljung stabil i hemmamålet. Björklöven drabbades av en utvisning för sex utespelare på isen men Västervik fick inte till sitt powerplayspel den här gången.

När Västervik drabbades av två täta utvisningar i mitten av perioden fick Björklöven chansen att spela fem mot tre i 35 sekunder. Man behövde bara 18 av dessa sekunder innan Alex Hutchings satte 1-0. Målet efter passning från Justin Crandall.

Västervik gjorde tappra försök att få hål på omutlige Pettersson i målet men med god hjälp av uppoffrande spel i försvarszonen, bland annat två bra skottäck från Olle Liss och Justin Crandall, höll Pettersson emot och försöken var fruktlösa.

Med knappa två minuter kvar av tredje perioden tog Mattias Kalin sin timeout och lyfte ut Ljung ur målet. Tyler Vesel kunde då sätta 2-0 i tom bur efter ny passning från Justin Crandall. Skotten i tredje perioden 9-7, totalt 28-31.

Mattias Pettersson höll i och med nollan idag tätt för tredje gången för säsongen i sin blott sjätte match. För Björklövens del väntar hemresa och dubbla hemmamatcher på onsdag mot Södertälje och fredag mot Timrå. Har du inte redan gjort det är det hög tid att säkra dina biljetter till matcherna. Biljetter hittar du som vanligt här.