Liss målskytt inför storpublik
Publicerad: 2020-01-15
Det blev seger med 5-3 mot Södertälje ikväll inför drygt 4800 åskådare

Björklöven kunde ta ledningen i matchen redan i första minuten då en lös puck från blålinjen från August Tornberg slank in mellan benen på Alexander Sahlin i bortamålet. Södertälje replikerade omgående då Nick Olesen från bakom förlängda mållinjen hittade en lucka mellan Joe Cannata och stolpen och vallade in kvitteringen.

Det var bortalaget som hade det mesta av spelet inledningsvis och man checkade fast Björklövens backar vid flera tillfällen. Efter periodens powerbreak lyfte Björklöven upp spelet och Fredric Weigel kunde göra 2-1 efter ett långt anfall.

Björklöven fick också med sig ett powerplay efter ett nytt längre anfall med knappa fem minuter kvar av första perioden. Pontus Andreasson närmast att utöka ledningen under powerplayspelet. Under slutminuterna hann Björklöven skapa ytterligare ett par lägen då först Sebastian Selin prickade stolpen och sedan Alex Hutchings hittade Tyler Vesel för ett farligt direktskott. Skotten i perioden 10-11.

Södertälje kunde göra 2-2 i spel fem mot fyra 1.39 in i mittenperioden då August Berg direktsköt pucken förbi Cannata i målet. Kort därefter kom också 2-3 i en spelvändning. Ludwig Blomstrand med mål nummer 22 den här säsongen.

Under större delar av den andra perioden var det hårt tryck mot en storspelande Alexander Sahlin i SSK-målet. Först var Sebastian Selin och Alexander Wiklund nära efter att en Södertäljeback ramlat i egen zon. Alex Hutchings var nära kort därefter och Justin Crandall fick en andra chans på returen.

Sahlin fortsatte att testas då Tyler Vesel fick ett öppet läge. Nästa chans var Olle Liss men skottet längst ut på Sahlins benskydd. Björklöven fick också med sig ett par utvisningar men lyckades inte komma mer än nära ett mål under spelet fem mot tre i knappa minuten och det efterföljande fem mot fyra spelet. 2-3 stod sig perioden ut. Skotten i mittenperioden 19-8.

Björklöven fick en drömstart på den tredje perioden då man i en spelvändning kunde sätta 3-3 redan efter 2.34. Alexander Deilert målskytt. Kort därefter kom också 4-3 då Alexander Wiklund med en passning bakom ryggen hittade Tyler Vesel framför målet. Björklöven hade också ett par bra lägen ytterligare efter de två snabba målen.

Södertälje lyckades sätta lite tryck på hemmalaget och man fick också med sig två powerplay i mittendelen av perioden. När man inte lyckades utnyttja dessa lägen kunde Björklöven istället sätta 5-3 i en ny spelvändning där Fredric Weigel hittade Olle Liss som fick sätta dit pucken efter några matcher utan mål. Södertälje kunde inte riktigt hota hemmalaget i sin jakt på kvittering och de riktigt klara lägen i slutet var få. Liss mål blev därmed matchen sista. Skotten i tredje perioden 6-10, totalt 35-29.

Björklöven har ny hemmamatch redan på fredag då Timrå gästar A3 Arena. De kvarvarande biljetterna hittar du som vanligt här.