AIK besegrades på hemmais
Publicerad: 2022-11-25
Det blev seger med 6-2 i kvällens match i Winpos Arena

Björklöven kom ut starkt i kvällens match mot AIK men det var ändå bortalaget som tog ledningen. Zion Nybeck målskytt efter tre minuter. Björklöven kvitterade dock omgående då Gerry Fitzgerald hittade rätt i powerplay. AIK återtog ledningen efter femton minuter när Richard Gynge hittade målet bakom Alex D'Orio. På samma sätt som efter AIKs första mål kvitterade Björklöven direkt. Viljami Juusola fick se en fladderpuck från blålinjen gå i mål. Juusolas första mål för säsongen. Skotten i perioden 18-6.

Den andra perioden blev mållös men långt ifrån chanslös. Alex D'Orio fick kliva fram i Björklövenmålet och rädda tre frilägen från bortalaget. Skotten i perioden 10-11.

Björklöven trummade på i den tredje perioden och Gerry Fitzgerald kunde prickskjuta 3-2 i spel i fem mot fyra efter sju minuter. Fitzgerald stod sedan för framspelningen när Maxime Fortier bjöd på hockeygodis innan han satte pucken i nät. AIK tog med fyra minuter kvar ut Niklas Lundström och satte in en sjätte utespelare men det slutade med att comebackande Christopher Bengtsson gav Maxime Fortier öppet mål till 5-2. Proppen var ur rejält och Elliot Ekefjärd kunde göra sitt första HockeyAllsvenska mål och fastställa slutresultatet till 6-2. Framspelningen från Teglånet Ludwig Wistén. Skotten i perioden 13-11, totalt 41-28.

Björklövens nästa match spelas redan i morgon då pucken släpps 20.45 i Hägglunds Arena.