J18: Viktig seger
Publicerad: 2018-11-29

Björklöven J18 besegrade Timrå i gårdagkvällens viktiga hemmamatch

Parallellt med att herrlaget spelade i Karlskoga spelade igår kväll Björklöven J18 mot Timrå i A3 Arena. Det var Björklöven som tog kommandot med tre mål i den första perioden. Filip Wiberg inledde målskyttet och David Eriksson gjorde två mål därefter. Timrå hann med en reducering innan första periodvilan.

Timrå tog sig in i matchen på allvar med två snabba mål i inledningen av andra perioden. Ossian Sjödin gav sedan Björklöven en ny ledning när han gjorde 4-3 5.47 in i perioden. David Eriksson fullbordade sitt hattrick då han gjorde 5-3 kort därefter. Med bara 29 sekunder kvar av mittenrundan satte Emil Ribom sitt femtonde mål för säsongen och tog Björklöven till ledning med 6-3 inför tredje perioden.

Trots ett Timråmål dryga fyra minuter in i tredje perioden och rejält tryck mot  Jesper Ryden i hemmamålet kom Timrå aldrig riktigt nära. Slutresultatet skrevs till 6-4. Skotten 37-42.

En viktig trepoängare för Björklöven i kampen om en allsvensk plats efter jul. Björklöven har nu sex poängs marginal ner till Östersund under strecket med en match mer spelad. Björklöven har tre matcher kvar. Nästa match spelas på lördag då Sundsvall gästar A3 Arena.