Helgens andra seger mot Luleå
Publicerad: 2019-10-20
Björklöven besegrade Luleå med 3-2 i Damettan Norra

Helgens andra match mot Luleå slutade även den med en vinst för Björklöven.

I motsats till gårdagens match mot Luleå var det bortalaget som tog ledningen med 0-1 precis efter Björklöven hade blivit fulltaligt från ett numerärt underläge. Elin Nilsson kunde dock se till att kvitteringen kom kort därefter. Hon assisterades av Stina Johansson och Elin Öhrner. Skotten i den första perioden 10-7.

Björklöven fick återigen jobba i uppförsbacke när Luleå efter bara 23 sekunder av den andra perioden kunde göra 1-2 genom Lisa Östman. Ksenia Franz kunde genom sitt 2-2 mål göra sitt första mål i gröngult och innan perioden hade ett annat nyförvärv presenterat sig också. Elin Öhrner gjorde nämligen 3-2 precis innan Luleå skulle blivit fulltaligt. Skotten i den andra perioden 10-5.

Björklöven får ett numerärt underläge i början av den tredje perioden och Ingrid Levin är nära att utöka Björklövens ledning till 4-2 när hon med en backhand från nära håll hittar av insidan av stolpen. Elin Nilsson och Lina Hedlund har varsin genomåkning men de kan inte överlista Lovisa Lundström i Luleåmålet. Luleå pressar för en kvittering i slutet men Björklöven kan hålla undan till en 3-2 seger. Skotten i den tredje perioden 10-16 och sammanlagt 30-28.