Med anledning av de nya restriktionerna

22 december 2021 17:24

De nya restriktionerna som regeringen presenterade igår innebär en stor omställning av vår verksamhet i och med en begränsning i antalet arenabesökare.


Restriktionerna innebär

  • Ingen stående publik (endast sittplats)
  • Sällskapsstorlek på max 8 personer med 1 meters avstånd
  • Restriktionerna gäller även med vaccinpass.

Detta innebär att vi inte kommer att kunna ha full beläggning. Arbetet med att sektionera om arenan enligt gällande bestämmelser pågår för fullt och kommer fortsätta under helgen. Just nu är kapaciteten inte är helt fastslagen men vi vet att den kommer vara kraftigt nedsatt.

Vi kommer att prioritera våra säsongskort och logeägare. Vi har därför pausat all biljettförsäljning till kommande matcher. Ni som har köpt lösbiljetter till kommande matcher kommer tyvärr inte att kunna gå på matcherna som planerat. Vi kommer självklart att betala tillbaka pengarna till samtliga så snart som möjligt. Med tanke på att det är storhelger och att vår biljettleverantör har mycket hög arbetsbelastning så kommer det tyvärr att ta längre tid än normalt. Om du har pottbiljetter kommer dom makuleras och återföras på ditt konto.

Vi kommer heller inte att kunna ta emot några bortasupporters.

För dig med säsongskort eller abonnemang Inga säsongskort kommer att gälla under restriktionerna. Senast måndag kommer vi att skicka ut en personlig kod för att boka biljetter match för match. Koden innebär att du kan boka det antal biljetter som du har säsongskort (utan kostnad). Biljettbokningen till matchen mot BIK Karlskoga öppnar måndag 27 december klockan 12:00 sedan är det först till kvarn som gäller. Samma princip kommer gälla även matcherna mot AIK och Västervik. Vi vill också vädja till Er att bara ta ut en biljett om ni är helt säkra på att den kommer att användas eftersom en uttagen biljett kan innebära att någon annan med säsongskort inte får plats. Bokningen för säsongskort stänger tisdag 28 december klockan 12:00. Om det finns platser kvar kommer dessa säljas med start 14:00 på tisdag.

För dig som är logeägare Vi blir tyvärr tvungna att sänka kapaciteten till max 8 personer per loge oavsett storlek. Era guldkort kommer inte gälla för inpassering. Vi kommer i stället att skicka ut tillfälliga biljetter via SMS och mail som gäller för samtliga matcher under restriktionerna. Försäljningen av mat och dryck i logerna kommer inte påverkas.

Vaccinationspass Kravet på scanning av vaccinationsbevis kvarstår och för att komma in i arenan krävs fortsatt följande:

Vaccinationsbevis (inte testbevis eller tillfriskningsbevis)

  • Endast är EU:s digitala covidbevis som gäller
  • Att man har tagit dos 2 av 2 (eller 1 av 1 om det Jansens vaccin)
  • Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att evenemanget besöks
  • Giltig ID-handling

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Är man yngre än 18 år men i närheten av den åldern behöver man kunna visa upp giltig legitimation för att styrka sin ålder. Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. För att intyga detta vid inpassering krävs ett läkarintyg.

Dessa regler gäller tills vidare och vi kommer att gå ut med ny information om förutsättningarna ändras. Vi förstår att detta medför en stor besvikelse hos väldigt många och detsamma gäller för alla som jobbar inom Björklöven. Vi hoppas på fortsatt förståelse och att vi tillsammans kan lösa allt på bästa sätt.