Hemmaseger mot Vita Hästen
Publicerad: 2022-11-23
Det blev seger med 3-1 inför drygt 4000 åskådare i Winpos Arena

Efter en lite försiktig start de första minuterna la Björklöven in högsta växeln. Scott Pooley hittade först rätt i powerplay framspelad av Nick Schilkey. Pooley kunde sedan utöka då Fredric Weigel serverade elegant. Hemmalaget sköt hela arton skott mot Adam Ohre i bortamålet i den första perioden.

Det blev en chansrik andraperiod där Vita Hästen skapade mest inledningsvis. De båda målvakterna fick jobba hårt för att freda sina mål. Björklöven hade en puck i mål men målet dömdes bort efter videogranskning. 3-0 kom i slutminuten av perioden då Oliver Johansson placerad framför Vita Hästens mål kunde stöta in pucken i nät. Maxime Fortier stod för framspelningen från bakom förlängd mållinje. Skotten i andra perioden 14-13.

Björklöven kontrollerade matchen väl i den tredje perioden. Ett reduceringsmål från Erik Borg skapade viss nerv i matchen men Vita Hästens riktigt klara målchanser i jakten på ytterligare mål var få. Skotten i tredje perioden 7-11, totalt 39-28.

Björklövens nästa match spelas på fredag då AIK gästar Winpos Arena.