Förlust i premiären
Publicerad: 2018-09-21

En fullsatt A3 Arena fick se ett tätt derby med mycket känslor. Men det var bortalaget Modo som drog det längsta strået och tog hem segern i årets allsvenska premiär.

Fredagkväll, biljetterna slutsålda sedan i tisdags och derby mot Modo, förutsättningarna kunde knappast vara bättre för en hockeyfest. Och det var sannerligen ett kokande A3 Arena som hälsade lagen välkomna till säsongen 2018/2019.

Matchen började intensivt med full fart åt båda hållen utan att något lag fick ett tydligt grepp om spelet. Björklöven fick ett tidigt numerärt överläge med 2.50 på matchklockan. De skapade ett par halvchanser, men det var Modo som var närmast att spräcka nollan när de fick ett friläge, men Oscar Masiello stod för en bra räddning med ena benskyddet. Bara två minuter senare fick Modo ett nytt friläge, men Masiello var följdsam och räddade på nytt. Men när Öviks-laget fick pucken till skänks i Björklövens zon så kunde Magnus Häggström slå in en retur när han fick stå fri framför Masiello.

Björklöven försökte få till längre anfall och ta sig in på mål, men ett bra bortaförsvar och en puck som inte ville studsa rätt gjorde att de riktigt kvalificerade chanserna blev få. Med en och en halv minut kvar av perioden lobbades pucken ut ur Modozonen. En bortaspelare snappade åt sig den och åkte sig fri. Alexander Hellström försökte rädda upp situationen, men domaren dömde straff. Johan Eriksson lade straffen för Modo. En snabb dragning åt höger och sedan placerade han in pucken vid stolpen och 0-2 till Modo.

Björklöven drabbades av en utvisning bara 41 sekunder in i mittperioden. Modo skapade ett jätteläge, men Joakim Hagelin missade pucken när han bara skulle raka in den i öppet mål. Björklöven spelade sedan upp sig och fortsatte att försöka få in pucken och spelare på målet, men lyckades inte få till styrningarna och de skott som gick på mål tog Erik Hanses hand om. Istället för 1-2 så kunde Modo uttöka sin ledning med drygt fyra minuter kvar på den andra perioden, efter ett välplacerat skott av Henrik Björklund.

Björklöven hade en rejäl backe att försöka bestiga i den tredje perioden, men visade att man verkligen tänkte försöka. Man kom till lite fler skottlägen, och fortsatte att skjuta mycket skott från backposition. De skapade också ett par farligheter via styrningar och skymningar, men utan någon utdelning. Cody Murphy försökte från vänsterkanten med sitt vassa handledsskott, och var vid ett tillfälle riktigt nära när Erik Hanses precis lyckades rädda med kanten av plockhandsken.

Till sist kom också den välförtjänta reduceringen när Mikko Pukka hittade en öppnande passning rakt genom slottet till Fredric Andersson, som direktsköt in 1-3, med 8.10 kvar av den tredje perioden.

Men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Man tog ut målvakten med en och en halv minut kvar att spela, och pucken dansade kring Modos målgård, men Modo lyckades hålla undan och tog därmed årets första derbyseger.