Peterson avgjorde mot Modo
Publicerad: 2019-01-09

Jacob Peterson avgjorde i förlängningen i kvällens match mot Modo

Kvällens match började i högt tempo och det var Modo som skapade periodens första målchans då Magnus Häggström bröt in från högerkanten men stördes i avslutsläget. Björklöven fick med sig matchens första powerplay då Modo fick ett tvåminutersstraff för sex utespelare på isen. En ny powerplayformation från Björklöven bjöd på ett bra spel fem mot fyra inledningsvis och man kom till ett par bra lägen. Modo redde ut utvisningen och hemmalaget skapade ett par bra lägen mot Oscar Masiello under periodens andra halva. Modo fick också avsluta perioden med spel fem mot fyra utan att kunna göra mål. Skotten i perioden 7-8.

Björklöven fick med sig ett nytt powerplay i inledningen av mittenperioden då Magnus Häggström utvisades för en slashing. Björklöven inledde även detta powerplay på ett bra sätt och Fredric Andersson fick ett öppet skotteläge mitt i slottet. På returen var Kristoffer Söder nära att få in pucken köksvägen.

Första delen av andra perioden bjöd annars på ganska hafsigt spel från de båda lagen. När Björklöven fick sitt tredje läge i powerplay hittade Jacob Andersson nätet efter att ha kunnat glida långt in i slottet och via Linus Lundins plockhandske och ribban få pucken över mållinjen. Modo fick två chanser att spela fem mot fyra under periodens andra halva men man lyckades inte få till något riktigt effektivt powerplayspel och chanserna var få. Modos bästa kvitteringschans kom då Linus Pettersson styrde en skottpassning från Tobias Enström  i stolpen. Skotten i andra perioden 15-9.

Björklöven drabbades av en ny utvisning knappa två minuter in i tredje perioden. Modo hade fortsatt svårt att få till sitt spel i numerärt överläge. Med bara sekunder kvar av Björklövens utvisning drabbades bortalaget av en ny utvisning. Alexander Wiklund fick uppsöka utvisningbåset för en hakning. Björklöven redde ut de sju sekunderna i spel fem mot tre. Trots stora problem i powerplay fick Modo in en kvittering. Johan Eriksson snodde åt sig pucken bakom Björklövens förlängda mållinje och lyckades på något sätt få pucken förbi Masiello i Björklövenmålet.

Trots den snöpliga kvitteringen fortsatte Björklöven att trumma på. Man skapade flera lägen till ett nytt ledningsmål. Oskar Stål-Lyrenäs visade fin form i sin comeback efter skada och var nära att sätta 2-1.  Mitt i Björklövendominansen hittade Modo en kontring och backhandskottet från Joakim Hagelin letade sig in under Oscar Masiellos arm. Målet med dryga sex minuter kvar av tredje perioden.

Björklöven forcerade för en kvittering och David Lindquist hittade en fri Sebastian Selin framför Linus Lundin men passningen något för långt fram för att ge Selin ett helt öppet läge. Mattias Granlund prickade därefter stolpen med ett hårt handledsskott. Med 2.33 kvar av tredje perioden kom kvitteringen. Efter Björklöventryck fick Jacob Stenqvist tag i en lös puck och skickade in den bakom Lundin. Matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 3-10.

Det var Björklöven som tog kommandot i förlängningen och när man i en spelvändning kom två mot en valde Jacob Peterson ett eget avslut. Skottet satt till höger om Linus Lundin och innebar säsongens första seger mot Modo för Björklövens del. Skotten i förlängningen 0-2, totalt 25-29.

För Björklöven väntar match mot Vita Hästen i A3 Arena på lördag. Biljetter till lördagens match hittar du som vanligt här.