Svenska Spel

Elitidrottsgymnasium

Dragonskolans Elitidrottsgymnasium i samarbete med Björklöven erbjuder dig möjligheten att kunna kombinera elitinriktad ishockeyträning med gymnasiestudier.

Dragonskolan och Björklöven har drygt 20 års erfarenhet av detta och är auktoriserat som ett Elit Ishockeygymnasium av Svenska Ishockeyförbundet. Detta Elit Ishockeygymnasium finns inom ramen för de Nationellt godkända idrottsutbildningarna (NIU).

Ishockeyträning
Ishockeyträningen sker på Umeå Arena på Teg med Patrik Sundström som ansvarig tränare.

Patrik har mångårig erfarenhet som spelare från både Elitserie, NHL och landslag. Patrik är även genom sina kunskaper och sitt goda rykte en av de ledare som Svenska Ishockeyförbundet har i sin ledargrupp för juniorlandslaget. För att vi skall ha en kontinuitet på instruktörssidan så är Patrik heltidsanställd av Dragonskolans Elitidrottsgymnasium.

Ishockeyträningen syftar till att utveckla dig individuellt som ishockeyspelare. Den praktiska delen kommer därför i huvudsak att inriktas mot teknikträning för att du skall utvecklas på ett så optimalt sätt som möjligt.

Ansökan
Ansökan görs på ett webbaserat ansökningsformulär och ska vara inskickad senast 1 december.

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Ansökan till Dragonskolans Elitidrottsgymnasium ska sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB