Svenska Spel

Inför matchen mot Södertälje

Publicerad: 2018-01-07 11:14

Efter tre raka bortamatcher väntar i eftermiddag hemmamatch igen

De tre bortamatcherna kring jul och nyår resulterade i en förlust mot Troja, en trepoängare mot Modo och en tvåpoängare senast mot Vita Hästen. Vid övertidssegern mot Vita Hästen var det Austin Farley som satte det något märkliga matchvinnande 3-2. Björklöven har besegrat Södertälje i säsongens två tidigare möten. På hemmaplan blev det 4-1 och i Scaniarinken 3-2. I bortamatchen gick Björklöven ifrån till en ledning med 3-0 i mittenperioden innan Södertälje så när kunde ta sig ikapp efter en rejäl forcering i slutperioden.

Björklöven ligger fortsatt på åttonde plats, med två matcher mindre spelade än de flesta lagen, poängen före Södertälje på nionde plats. På hemmais har Björklöven spelat ihop 27 av de totalt 47 poäng man har så här långt. Södertälje, besegrade Modo borta i fredags, har 25 inspelade poäng på 15 bortamatcher.

I Björklöven är det fortsatt duon Austin Farley och Axel Ottosson som leder den interna poängligan. Efter varsin poäng senast har de 25 poäng vardera. Farley är även målbäst med 13 gjorda mål. Backen Jacob Andersson har efter en stark period tagit sig upp i den interna poängligan och skuggar poängbäste backen Jakob Stenqvist med sina 11 poäng (Stenqvist har gjort 15 poäng).

Björklövens center Axel Ottosson ser fram mot en tuff match mot Södertälje.

- Det är ett bra lag som har gått väldigt bra efter sitt tränarbyte. Ett puckskickligt och formstarkt lag. Vi måste fortsätta med det vi gjort i de senaste fem matcherna. Åka mycket skridskor och få pucken snabbt ur egen zon, sa Ottosson i sin inför matchen intervju.

 Hela intervjun hittar du här.

 Björklövens målvaktstränare Markus ”Steken” Ekman-Westman har sin bild av Södertälje klar för sig.

- Ett hårt arbetande lag med tydlig struktur sedan Uffe Lundberg kom in som tränare.

Hela intervjun med "Steken" hittar du här.

Stefan Andersson klev av senast mot Vita Hästen men spelar i eftermiddag. Tillbaka är också Jonas Emmerdahl efter sjukdom och Erik Rainersson efter skada. Saknas gör fortsatt Niklas Pavel (avstängd). Alex Hutchings (skada) och Cody Murphy (skada). 

I Södertälje är det Christopher Bengtsson (9+13) och Fredric Weigel (4+17) som är poängbäst. Thomas Valkvae-Olsen har fått ordentlig fart på sitt målskytte och står noterad för 17 fullträffar, två nya mål senast mot Modo. Ludwig Blomstrand har anslutit till laget från Karlskrona. Blomstrand gjorde hela 24 mål för Almtuna i HockeyAllsvenskan 16/17.

Nedsläpp i A3 Arena 16.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB