Svenska Spel

Bottennapp i T3 Center

Publicerad: 2017-12-02 18:50

Det blev ett rejält platt fall i eftermiddagens hemmamatch då Västervik vann med hela 6-1

Det var Västervik som inledde matchen bäst och Conny Strömberg serverade Kalle Östman ett friläge som Adam Werner kunde rädda. Fem minuter in i perioden kunde bortalaget ta ledningen då Joakim Hedblad styrde in ett skott från Oskar Drougge.

Björklöven stack upp och skapade en dubbelchans där Austin Farley och Axel Ottosson var nära att få till en kvittering. När hemmalaget fick chansen i numerärt överläg var det Västervik som skapade ett öppet läge. Werner kunde klara även det läget. Perioden slutade 0-1 och skotten 13-12.

Björklöven startade andra perioden bra men den fina inledningen kom av sig då Joakim Hedblad kunde utnyttja ett hemmamisstag och sätta 2-0. Efter målet var det Västervik för hela slanten och Björklöven tvingades till en time out. 

Det var fortsatt Västervik som skapade de klaraste lägena och Adam Werner räddade kvar hemmalaget i matchen. Med knappa tre minuter kvar av perioden satte Oskar Drugge 3-0 i powerplay. Framspelningen från Conny Strömberg. Skotten i andra perioden 15-12.

När Västervik kunde göra både 4-0 och 5-0 i inledningen av tredje perioden var matchen definitivt körd. 6-0 kom i powerplay, återigen efter en fin framspelning av Conny  Strömberg. Niklas Pavel satte en tröstpuck strax före slutet, Pavels första för säsongen, men fler mål blev det inte. Skotten i tredje perioden 13-10, totalt 41-34.

För Björklövens del väntar ny hemmamatch på onsdag då Almtuna gästar T3 Center.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB