Svenska Spel

Fagervall efter förlusten mot Västervik

Publicerad: 2018-01-19 22:25

Joakim Fagervall sammanfattar förlustmatchen mot Västervik.

- Första perioden inleder vi stundtals som vi pratat om men oftast inte. Det blir en ganska jämn period även om vi sätter tryck på Västervik ett par gånger. Det är lite för rörigt för att det ska vara i rätt smak tycker jag. 1-1 speglar väl ungefär matchbilden i den första perioden.

 - Andra perioden är under all kritik från vår sida. Vi ser virriga ut och blir stressade av att de gör mål. Det agerande har vi inte sett på ett bra tag. Vi har varit ganska lugna trots motståndarna gjort mål.

 - Sista perioden är egentligen enda gången vi känner igen laget utifrån var vi är just nu då vi varit stabila och gjort rätt jobb. Vi forcerar och driver på bur som vi kommit överens om att göra men vi lyckas bara med det ordentligt i en period.

Så du är missnöjd med två av tre perioder?

 - Första perioden går att leva med. 1-1 mot ett fredagsstarkt lag som bara ångar på och gasar. Det är okej, då har man gjort ett jobb och ligger inte under. Det blir svårt att hämta ikapp tre mål med bara 20 minuter kvar att spela. Det är ingen bra andra period och där gör vi grundfelen som vi inte är i närheten av att göra i tredje perioden. Vi spelar med huvudet under armen vid flertalet tillfällen.

Västervik har vunnit alla tre möten mot Björklöven den här säsongen. Är de extra svårspelade för Björklöven?

-Nä, jag tycker vi hittar en medicin att stänga ner Västervik i tredje perioden och i slutet av förra säsongen stängde vi ner dem fullständigt. Det är bara så att man inte vinner några matcher genom att spela bra i bara en period. Det är inte det som gjort att vi varit stabila under en längre tid utan det är att vi spelat i 60 minuter.

Vad var det som hände i andra perioden som du ser det?

- Det är bara dåligt agerande och det får inte upprepas. Punkt, slut. Det går inte att vinna på gamla meriter och snacka till sig vinster utan det är hur man agerar på banan som gäller.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB