Svenska Spel

Blev utlånad till Löven och stannade kvar

Publicerad: 2017-01-31 13:00

Som fyra åring började Josefin Lindström att spela hockey. Hon ville göra som sina bröder och fattade snabbt tycke för sporten. Idag gör hon sin tredje säsong för Björklöven efter att ha kommit till klubben säsongen 14/15 på lån från Modo.

-  Jag vart utlånad till löven och sedan blev jag sugen på att flytta hit, för att ta nya steg i livet, säger Josefin.

Flytten till Umeå gav Josefin både ny energi och nytändning inom hockeyn. Laget som fanns då hade en bra stämning och det medförde att övergången blev lätt. Idag tycker hon att laget känns bättre än någonsin och nämner att det framförallt beror på den starka gemenskapen och att alla drar åt samma håll.

Kortlivad målvaktskarriär

Hon har i stort sett alltid spelat center/forward, förutom en kort period i början av karriären, då hon faktiskt stod i mål.

- Från början när jag spelade med Järved If och grabbarna åtta till tio år, då stod man någon match. Men jag slutade när jag fick ett slagskott i huvudet. Då gav jag helt enkelt upp målvakts karriären, berättar Josefin.

Skott, spelförståelse, snabb på att leverera puck och att komma i rätt båge, är de saker hon listar upp som hennes styrkor på centerpositionen. Hon har spelat samtliga matcher i serien så här långt och tycker att laget bara blir bättre och bättre. Om matcherna mot killarna säger Josefin så här:

- Det är kul att få tacklas lite, och trycka på lite extra. Vi får även med oss mycket, såsom farten och snabba spelvändningar samt att vi hela tiden måste hålla uppe huvudet.

Tränare för Ångermanland

Josefin har tidigare varit assisterande tränare för Ångermanland i Stålbucklan. Även där följde hon i sin brors fotspår och det slutade med att det blev två guld och ett silver innan hon fick lägga tränarkarriären åt sidan för sin egna spelarkarriär. Men det är inte omöjligt att hon kliver ner i båset snart igen.

- Vi får se vad som händer när jag väl lägger av med hockeyn, ingenting är omöjligt, säger Josefin och ler.

Hon ser fram emot kvalet i år, vilket blir hennes tredje, och hon tror att det blir tredje gången gillt.

- Vi kommer inte ge oss förrän vi ha fått en plats i SDHL. Det kommer vara bra motstånd, det kommer det. Men om vi spelar vårat spel och ger 110% i varje situation så kommer det att gå vägen. För att vi är laget som ska göra detta tillsammans, säger Josefin.

När hon inte spelar hockey så pluggar hon till undersköterska och jobbar inom hemtjänsten. Än så länge finns det inga planer på att lägga skridskorna på hyllan, och hon skulle gärna vilja spela i SDHL.

- Jag kommer fortsätta spela i flera år, jag har ju aldrig gjort något annat, förtydligar Josefin.

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB