Svenska Spel

J20: Seger i kvällens derby

Publicerad: 2017-11-09 21:45

Björklöven besegrade Teg i kvällens match i J20 Elit

Trots ett skottbombardemang i första perioden och hela 23-1 skott på mål lyckades Björklöven inte få hål på Tegs målvakt William Nylander. Det dröjde nästan femton minuter in i mittenperioden innan Björklöven slutligen spräckte Nylanders målnolla. Det var Samuel Haapala som gjorde målet framspelad av Olle Lundgren och Edward Sjöström. Skotten i andra perioden 18-11.

 Björklöven kunde utöka sin ledning i inledningen av tredje perioden då Filip Sehlstedt gjorde 2-0 i spel i numerärt överläge. Sehlstedt gjorde även 3-0 kort därefter. Edward Sjöström satte punkt med sitt 4-0 mål åtta minuter före periodens slut. Skotten i tredje perioden 15-3, totalt 56-15.

 Rasmus Eriksson höll nollan i Björköven som i och med segern gick upp på andra plats i J20 Elit norr. Björklövens tränare Alexander Sundström konstaterade efter matchen att målen satt långt inne ikväll. 

 - Vi fick kämpa länge innan vi fick hål på Teg som spelar ett lågt och samlat försvar. De ligger och väntar på att få kontringar och gör det svårt för oss första halvan av matchen. Det är tack vare vårt stora spelövertag och att vi hela tiden skapar chanser som gör att vi till slut vinner. Vi har bra kontroll på händelserna men jag önskar att vi får hål på Teg tidigare för att få en bättre resa på så sätt.

 På frågan om det blev onödigt spännande svarade Sundström att det ändå inte kändes som att det var någon fara.

 - Det känns ändå tryggt eftersom vi kontrollerar allt och skapar chanser. Har man tålamod brukar man få utdelning till slut och det kände vi att vi skulle göra. Vid oavgjort eller bara en 1-0 ledning är det väldigt skört och en farlig kontring som ger mål för Teg kan göra att det kommer in mentala bitar i matchen. Nu vinner vi ändå matchen rättvist och komfortabelt. 

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB