Svenska Spel

Stolpe ut i genrepet

Publicerad: 2017-09-14 21:47

Trots tidigt underläge med 0-3 så var Löven när att vända på matchen mot Timrå, men föll till sist med 3-4. 

Björklöven fick en mardrömsöppning på den sista träningsmatchen när bortalaget tog ledningen redan efter 13 sekunder, genom ett välplacerat skott av Lukas Zetterberg. Hemmalaget hade problem med Timrås fart och kom inte riktigt igång. Efter dryga tre minuter fick Austin Farley sätta sig två minuter för tripping. Man klarade av de minuterna, men direkt efter trillade 0-2 in för bortalaget. Och det var inte nog där, för 35 sekunder senare fick Erik Karlsson friläge och sprätte upp ett handledsskott i bortre krysset till 0-3. 

Björklöven spelade upp sig efter det och fick också lite syre efter att Tobias Hage reducerat till 1-3 efter att ha blivit frispelad i slottet av David Lindquist. Kort därpå fick man även chans i numerärt överläge, något som dock inte resulterade. 

Hemmalaget tog över initiativet i den andra perioden där man fick till längre anfall och vaskade fram ett par möjligheter. Farley var ytterst nära dryga fem minuter in på perioden efter en fin aktion, men Haukeland i Timråmålet stod för en fin räddning. Istället blev det Timrå som i ett numerärt överläge kunde, via en retur, öka på sin ledning till 1-4. Svaret kom dock fort från Löven som bara behövde fem sekunder i sitt numerära överläge för att göra mål. En snygg framspelning av Simon Åkerström till Austin Farley som rakade in 2-4. 

Den tredje perioden var bara två minuter gammal när Stefan Andersson fick på dagens skott när han dundrade in ett direktskott till 3-4. Precis den starten som Löven behövde i tredje perioden för att få ännu mera luft under vingarna. Därefter pressade man ner Timrå gång på gång och vann puck i anfallszonen. Det var ytterst nära en kvittering flera gånger om inom loppet av bara några minuter. Först skickade Haukeland pucken mitt på en Björklövenspelare framför målet. Pucken dansade på mållinjen en stund och kunde sedan i kaoset slås undan. Kort därpå skickade Pavel en puck i stolpen, Marcus Jonsson träffade stolpen och även Nicke Johansson lyckades skjuta stolpe ut.

 

Hemmalaget tog även ut målvakten och skapade visst tryck, men utan att få in pucken. Trots en stark forcering i tredjeperioden så vann Timrå genrepet tillslut med 3-4. 

 

Matchfakta

IF Björklöven - Timrå IK 3-4 (1-3, 1-1, 1-0)

Skott: 28-21 (11-10, 10-8, 7-3)

Publik: 1076

 

 
Johan Marklund
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB