Svenska Spel

Spelarpresentation – Erik Rainersson

Publicerad: 2017-05-02 13:00

Forwarden Erik Rainersson är en av de fyra juniorer som fått chansen att försäsongsträna med Björklövens a-lag

Forwarden Erik Rainersson återvände under säsongen till Björklövens J20-lag efter ett kortare äventyr i USA i New Ulm Steel. 

 - Jag ville testa någon nytt och hade haft lite tankar på hur det skulle vara att spela ishockey i USA så jag tog chansen.

 Efter att ha spelat från knattehockeyn till J20 i Björklöven hamnade Rainersson förra säsongen i en liten stad med 10 000 invånare utanför Minneapolis. 

 - Det var väldigt ojämn klass på hockeyn. Vissa lag var verkligen riktigt dåliga medan andra var sjukt bra. Det var ett tuffare klimat på träningarna och oavsett om man var stjärna eller inte så krävdes att man presterade på träning annars hamnade  man på läktaren. Spelet var snabbare på de mindre rinkerna och domarna tillät mer hakningar och crosscheckingar. Det var heads up som gällde annars smällde det direkt.

Det blev en återkomst till Sverige under säsongen och då var klubbvalet enkelt. Det blev Björklöven och J20 igen. 

 - Björklöven var ett självklart val och personligen kändes det bra spelmässigt när jag kom hem. Tyvärr lyckades vi inte ta oss hela vägen med J20 utan föll i en målskillnadsstrid. 

Erik är en av de juniorer som fått chansen att inleda försäsongen med a-laget  och han ser bara positivt på den möjligheten.

 - Det är jättekul att få chansen. Nu gäller det bara att ta till var på den och göra det bästa av situationen. Bara att ligga på så får man se hur det blir senare.

Erik ser inte några problem att komma in i en ny grupp utan han säger att han tagits emot väl och att alla spelarna hjälper till. Det som framförallt skiljer från juniorhockeyn är drivet och att all verkligen kör 100 %, säger han vidare. 

 - Man pushar varandra lite mer. Det spelar ingen roll om det är rörlighet eller löpning utan alla kör järnet.

Hockeyframtiden har har inte tänkt så mycket på utan det är fokus på att göra det bästa möjliga under försäsongen för att se vad det leder till. 

 - Jag är ganska liten så jag behöver lägga på mig några kilo och bli lite starkare. Explosivitet och snabbhet tycker jag att jag har men målet är att bli starkare och tyngre. För att ta nästa steg tror jag det krävs. Sedan kan man såklart bli bättre på allt.

Stefan Öhman leder försäsongsträningen och man är just nu inne i en uppbyggnadsfas där kroppen förbereds på tuffare träning längre fram.

 - Upplägget känns verkligen jättebra och Öhman verkar ha stenkoll. Det är tryggt att ha honom som leder och planerar träningen. Särskilt som han spelat själv fram till alldeles nyss. Jag gillar att träna hårt så det ska bli riktigt kul att vara med och köra vidare under försäsongen.

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB