Svenska Spel

Lundström inför de tre viktiga matcherna

Publicerad: 2018-03-05 18:00

Det är åtta poäng upp till förstaplatsen som just nu innehas av Skellefteå. Björklöven har tre matcher kvar att spela vilket betyder att om de vinner alla tre tar löven nio poäng och vidare till kvalserien till SDHL.

- Vi måste gå för tre poäng varje match och kommer ställa upp med det bästa laget, säger tränaren Peter Lundström.

 

I helgen möter Björklöven, Luleå i ett dubbelmöte. Därefter avslutas serien med ett borta möte mot Modo. Matchen mot Modo skulle egentligen ha spelats redan förra helgen men blev inställd.

- Det var ett frustrerande beslut. Med tanke på att vi var på väg dit två gånger. Vi visste inte när vi sedan skulle kunna spela för att de skulle ju på sportlov därefter och vi visste inte heller vilket lag vi skulle ställa upp med. Så nu känns det bra att matchen ändå blir av snart, säger Lundström, och fortsätter. 

- Clara Markeby tog tag i det bra och sa tydligt till laget att vi ska vända detta till något positivt och använda det mot dem i nästa match.

I och med att matchen nu kommer spelas nästa måndag så har laget blivit tvungna att ladda om och lägga fokuset på att spela tre matcher på fyra dagar. Skellefteå som just nu ligger på förstaplats i tabellen har spelat klart sina matcher vilket gör att Löven har en stor chans att ta sig förbi och knipa platsen till kvalserien.

- Vi fokuserar på att ta match för match. Vi måste gå för tre poäng för varje match. Se till att ta Luleå och sedan får vi en vilodag för att sedan möta Modo vilket är jätteskönt.

Det blir många matcher på rad, något som laget inte är vana vid. Hur förbereder ni er inför att spela 3 matcher nästan direkt efter varandra? 

- Ja det tror jag inte blir några problem. Vi har fått planera upp var vi lägger träningarna. Så vi ser till att ha alla pigga och fräscha tills matchen på fredag. Man får ju också tänka lite på det som tränare, att sprida ut istiden mer och ja, vara mer eftertänksam. Detta är en ju bara en engångsföreteelse, säger Lundström.

Björklöven kommer ställa upp med en stabil trupp. Eventuellt kommer Elin Nilsson vara tillbaka i spel efter sitt handbrott men annars är Madelene Sporrstedt och Amanda Antfolk fortfarande på skadelistan. 

-  Vi har ju de spelar vi har så de bästa kommer att spela. Vi kommer att ställa upp med det absolut bästa laget.

Vad måste funka i ert spel för att ni ska ta nio poäng av nio möjliga?

- Vi ska fortsätta göra samma sak som mot Luleå och Skellefteå.  Vi måste ha trafik in på mål. Speciellt mot Modo som har ett tight försvarsspel. Vara där på returpuckarna och få snurr på anfallszonen. Det ser jag som de två nycklarna inför de tre matcherna. 

För att inte missa de två spännande matcherna mot Luleå så finns biljetter att köpa via hemsidan och vid entrén.

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB