Svenska Spel

Backnyförvärv ansluter

Publicerad: 2018-04-17 14:00

Piteåbacken August Tornberg har skrivit kontrakt med Björklöven

August Tornberg, som precis avslutat spel i kvalserien till HockeyAllsvenskan med Piteå, har skrivit ett tvåårskontrakt med Björklöven. 25-årige Tornberg har under säsongen gjort totalt 48 poäng (11+37) på 53 matcher. Tio av dessa poäng har kommit i kvalspelet till HockeyAllsvenskan.

- Det fanns mycket intresse från Hockeyallsvenskan men Umeå och Björklöven känns helt rätt för mig och jag är jätteglad över att komma ner till Umeå. Det har alltid varit roligt att möta Björklöven när det är så bra publik och det var ju fullt ös när de gick upp och vann mot oss. Jag har inte testat på Hockeyallsvenskan tidigare och det kommer bli tuffare spel och det kommer krävas mer varje dag och varje match, säger August Tornberg. 

Tornberg har spelat juniorhockey i Luleås organisation. Efter en seniorsäsong i Boden har det blivit spel i Piteå med en kort utflykt till Kallinge/Ronneby och Kalix under en säsong. Den storväxte och offensivt skicklige backen har totalt gjort 201 poäng på 286 matcher i HockeyEttan.

- August har varit en tongivande back i HockeyEttan de senaste åren med sin kreativa offensiv där jag tycker att han nu utvecklat sitt spel sett över hela isen. I vår miljö och med hans egna driv att hela tiden vilja utvecklas kommer han att kunna ta ytterligare steg i sin ishockey, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Kontraktet med August Tornberg är skrivet över två säsonger. 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB